Obilježili Međunarodni dan rijetkih bolesti

Grad Koprivnica u ponedjeljak se priključio 13 gradova iz Hrvatske u obilježavanju Međunarodnog dana rijetkih bolesti, čiji je inicijator Hrvatski savez za rijetke bolesti. Glazbeni paviljon u gradskom parku tom prilikom bio je osvijetljen rozom bojom. Kako kažu u Gradu, bio je to razlog više da se koprivnički mališani, učenici 1. d razreda Osnovne škole Braća Radić, okupe ispred paviljona te u znak podrške svima oboljelima od rijetkih bolesti otpjevaju pjesmu „Volim tebe kao sebe“.

Naime, upravo je u 1. d razredu troje učenika koji boluju od rijetke bolesti tako da mališani svakodnevno uče o solidarnosti i različitosti te su se do sada pokazali kao pravi mali ambasadori činjenja dobrih djela. Uz učenike je bila i njihova učiteljica Narcisa Kolar. Drženjem kod paviljona Dan rijetkih bolesti obilježili su i članovi udruge Latice.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI