Obitelj Bukvić iz Bakovčica imanje pretvorila u životinjsko carstvo

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ova priča objavljena je u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista

BAKOVČICE – Obitelj Bukvić svoje je imanje u koprivničkom prigradskom naselju Bakovčice pretvorila u pravo životinjsko carstvo. Iako su supružnici Krešo i Valentina zaposleni, odlučili su kroz uzgoj životinja dodatno popuniti kućni proračun. Prvo su krenuli uzgajati konje i kokoši, a prije dvije godine stanovnice na njihovu imanju postale su i koze. Trenutno imaju 11 koza pa kroz prodaju kozjeg mlijeka i sira, kao i jaja koja nesu kokoši, ostvaruju dodatne prihode.

– U Bakovčicama smo se skrasili prije deset godina, a kako je naselje idealno za uzgoj životinja, odlučili smo pokrenuti obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo. U početku smo imali sedam grla konja, no zbog mojih zdravstvenih problema s kralježnicom sad imamo samo jednog, ali smo zato pokrenuli uzgoj koza. Obožavamo životinje, a i naše kćerkice su oduševljene što imamo naše životinjsko carstvo – priča nam Krešo Bukvić.

Kozje mlijeko, sir i jaja prodaju na kućnom pragu i posao se, ističe Krešo, polako uhodava.

– Kozje mlijeko ima brojne pozitivne zdravstvene učinke i sve je više građana koji nam se javljaju kao kupci. Mlijeko nam se ne isplati predavati mljekarskoj industriji jer je cijena premala, a i nemamo količinu koja bi mljekarama bila zanimljiva. Zato od mlijeka koje ne prodamo supruga Valentina proizvodi sir. Kupce pronalazimo putem društvenih mreža i možemo reći da smo za početak zadovoljni našim dodatnim poslom – kaže Krešo Bukvić.

Nedavno su Bukvići kupili i kravu jer planiraju pokrenuti i uzgoj goveda. Uskoro, ističi Krešo i Valentina, planiraju proširiti uzgoj koza te kupiti još dvije krave.

– Iako će zvučati pomalo čudno, naše imanje posebno je jer jedino mi u Bakovčicama imamo kravu. Nažalost, uzgoj goveda više nije isplativ pa je u ruralnim sredinama sve manje krava. Posebno nas veseli što se uz našu kuću zaustavljaju brojni prolaznici sa željom da vide naše životinjsko carstvo koje im uvijek rado pokazujemo – zaključio je Krešo Bukvić.

FOTO: Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI