OBITELJ GOLUBIĆ UPOZORAVA NA PROBLEM ODVODNJE OBORINSKIH VODA: ‘Već nam je dodijalo stalno imati poplave u dvorištu i vrtu’

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Obitelj Golubić iz Kalinovca već duže prilikom svake obilnije kiše ima poplavljeno dvorište i vrt. Na problem s odvodnjom oborinskih voda u više navrata upozorili su Općinu, ali još uvijek ništa nije učinjeno kako bi se kišnica imala gdje slijevati.

– Ispred naše kuće nužno je izgraditi šaht za odvodnju i to bi sigurno riješilo problem. Šaht za odvodnju je na suprotnoj strani, a još je i “zaklonjen” rubnjakom pa nije ni čudo što sva kišnica završava u našem dvorištu i vrtu – žali se Željkica Golubić.

Sad će, dodaje ona, krenuti sezona ljetnih pljuskova pa će sigurno biti i novih poplava na njihovu imanju. Zbog toga su nedavno još jednom od općinskih čelnika zatražili da se riješi njihov problem.

– Već nam je dodijalo svako malo imati poplave i nakon kiša u čizmama hodati po dvorištu i vrtu. Dodatni problem stvara i prepumpna stanica koja je često u kvaru. Rješavanje našeg problema ne zahtijeva prevelika ulaganja pa smo s pravom ogorčeni što nakon svake obilnije kiše imamo poplave – zaključila je Željkica Golubić.

Željkica Golubić već duže upozorava općinske čelnike na problem odvodnje

Danijel Zvonar, načelnik Općine Kalinovac, ističe kako je upoznat s problemom koji se pojavljuje na imanju obitelji Golubić te da se traži rješenje za odvodnju oborinskih voda. – Propust je napravljen prilikom projektiranja i same izgradnje kanalizacijske mreže. Šaht za odvodnju postavljen je na krivom mjestu pa se događaju poplave. Mi činimo sve što je u našoj moći da se izgrade šahtovi na svim mjestima gdje se pojavljuju takvi problemi jer ima još imanja u Dravskoj ulici koja imaju sličan problem – zaključio je Danijel Zvonar.

FOTO: Golubić – privatna arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI