Obitelj i prijatelji glazbenici uljepšali feštu legendi bregovske limene glazbe

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nesvakidašnje iznenađenje priredile su kćeri ocu Ivanu Horvatu iz Koprivničkih Bregi. On je naime, jučer, u nedjelju, slavio svoj 75. rođendan, a ujedno se ove godine obilježava 60. obljetnica njegova sviranja u Limenoj glazbi iz Bregi.

Ivan s unučadi

Kako je bio i Dan državnosti, tradicionalno se svira budnica ulicama mjesta, a ove godine to je bilo i njemu u čast. Kćeri su tim povodom pozvale cijelu njegovu glazbu, prijatelje glazbenike i tamburaše s kojima je svirao u svojoj bogatoj glazbenoj karijeri kako bi zajedno proslavili te važne obljetnice.  

Ivanova obitelj

– U našoj se obitelji svira od davnina. Djed, stric, tata, tatin bratić. Tatu je naslijedio i unuk, poznati glazbenik Mihael Bogčev, a unuk Fran, moj sin, je pjevač. Kad god je kakva fešta, odmah se vade instrumenti i kreće pjesma. Tata je jedan od osnivača Limene glazbe na Bregima, svirali su po sprovodima, bili su jedina glazba. Svirao je i u jazz sastavu Gruntovčani, nekad jako popularnom, s kojim je svirao po svadbama, a poslije je osnovao tamburaše Pajdaše. Dugo su godina nastupali posvuda, snimili su spot s Doris Dragović za pjesmu Ti si moja ljubav stara te s Thompsonom za pjesmu Vjetre s Dinare – ispričala nam je kći Irena Sobota Margetić.

Limena glazba

Dodaje kako su nastupili i u Izraelu, u Tel Avivu, na poziv jednog našeg Koprivničanca. Iza njezina oca, rekla je, mnogo je sviračkog i muzičkog staža, truba, tambura, bajs, pa je bila želja to objediniti u jednu priču.

Ivan Horvat

– Glazba je tatin život, u krvi mu je. Sam je naučio čitati i pisati note i svirati, bez ikakva obrazovanja – zaključila je kći Irena.  

FOTO I VIDEO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI