OBITELJ IZ PAKLA Prije krvavog ubojstva mortus pijanim supružnicima Centar je oduzeo dvoje male djece

Ksenija Topolovčan (30) završila je sinoć u pritvoru zbog ubojstva muža Mirka


Autor: podravski.hr — 10.04.2018. / 10:33 Crna kronika

Ksenija i Mrko s djetetom koje im je Centar oduzeo

Dan nakon ubojstva Mirka Topolovčana (39) u Budančevici kod Đurđevca, polako se otkriva razmjer obiteljskog užasa koji su izravno ili neizravno doveli do još jednog krvavog zločina koji je potresao Hrvatsku.
Prije godinu dana Ksenija Topolovčan (30) sa suprugom Mirkom osuđena je zbog grubog zanemarivanja petomjesečnog sina. Ksenija je osuđena na sedam, a Mirko na deset mjeseci uvjetnog zatvora, a nesretno dijete im je Centar za socijalnu skrb promptno oduzeo i smjestio u udomiteljsku obitelj. Djelatnici Centra u međuvremenu su im zbog istih razloga oduzeli i trogodišnje dijete.
Problem u toj strašnoj priči bio je alkoholizam, ovisnost od koje su patili oboje, Ksenija i Mirko. Zbog alkoholizma im je 21. ožujka 2016. đurđevački Centar izrekao mjeru intenzivne stručne pomoći i nadzora nad ostvarivanjem skrbi o maloljetnom djetetu.
Prema presudi koprivničke općinske sutkinje Vesne Piškorec Kuzmić, Ksenija i Mirko nisu se pridržavali apstinencije u konzumiranju alkohola i tako su se svađali i vrijeđali. Policija je u njihovom domu intervenirala najmanje dva puta. Prvi puta, 25. svibnja 2016. godine Ksenija bila alkoholizirana s 2,56 promila, a Mirko s 1,46 promila.

U presudi se navodi kako je patronažna sestra prijavila Kseniju kako je pila alkohol i u vrijeme trudnoće

No, najgore je bilo 5. srpnja iste godine kada su Mirku policajci nakon postupanja zbog obiteljskog nasilja izmjerili čak 4,38 promila, a Kseniji gotovo dva promila. Tad je Mirko otjerao suprugu s petomjesečnom bebom iz kuće, a ona je otišla rođaku u Veliki Grđevac kod Bjelovara.
Ta je kuća, kako se navodi, bila “puna muha i prljava”. Kako je postajala opasnost za život i zdravlje djeteta, sve je rezultiralo žurnom intervencijom đurđevačkog Centra za socijalnu skrb i izdvajanjem petomjesečne bebe iz alkoholizirane obitelji.
U presudi se navodi kako je patronažna sestra prijavila Kseniju kako je pila alkohol i u vrijeme trudnoće. Zanimljivo, u presudi se navodi da je đurđevački Centar za socijalnu skrb 20. ožujka prošle godine Općinskom sudu u Koprivnici dostavio podatak da se situacija u obitelji popravila.
Na žalost, iako su djeca spašena od ovakvih roditelja, nitko nije mogao spriječiti ubojstvo koje se dogodilo sinoć. Kriminalističko istraživanje ubojstva Mirka Topolovčana još traje, a sve okolnosti tek se trebaju utvrditi. (ke)

Ženu osumnjičenu za ubojstvo policija sinoć odvozi u pritvor

FOTO: FACEBOOK, DARKO IMBRIŠA