Obitelj Markuš vidi šansu: Sigurni smo da će naš novi posao biti isplativ

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Obitelj Markuš iz đurđevačkog prigradskog naselja Budrovac u svojoj klijeti u predjelu Stari breg uredila je smještajne kapacitete.

Oni su prihvatili izazov, ali i prigrlili priliku u razvijanju kontinentalnog turizma, o čemu se sve više priča.  Njihov apartman, uz kuhinju, blagovaonicu, dnevni boravak i kupaonicu, ima dvije spavaće sobe s pet kreveta, a uredili su dječje i sportsko igralište kako bi gosti imali idealne uvjete za rekreaciju i opuštanje.

– Bavimo se voćarstvom te smo uz poticaj i podršku roditelja počeli razmišljati o seoskom turizmu. Tako smo uz obnovu vinograda i klijeti došli do ostvarenja našeg cilja i uredili apartman koji smo nazvali Amigo. Naša klijet je izolirana i nalazi se u idealnom prirodnom okruženju pa vjerujemo da će privlačiti brojne goste – kaže Tena Markuš.

Klijet je uređena u tradicijskom stilu pa u apartmanu ima dosta etno elemenata, što će zasigurno biti dodatni mamac za goste. Većinu radova na uređenju apartmana obitelj Markuš odradila je sama čime su znatno smanjili troškove ulaganja u svoj novi posao.

– Sad možemo krenuti u našu turističku priču i vjerujemo da ćemo već od početka ljeta imati prve goste koji će uživati u našem malom carstvu u koje je uloženo puno ljubavi, odricanja, volje i truda. Klijet ćemo koristiti i za organizaciju raznih proslava i sigurni smo da će nam se naš novi posao isplatiti – kaže Tena Markuš.

Situacija s koronakrizom nije poremetila planove obitelji Markuš, a ako će posao dobro krenuti, planiraju urediti još jedan apartman. Đurđevačko vinogorje, ističe Tena, sve je popularnije među izletnicima i turistima pa imaju još puno planova za proširivanje ponude.

– Kako se bavimo voćarstvom, u ponudi će biti i naši domaći proizvodi. U suradnji s Udrugom žena Budrovac imat ćemo i ponudu raznih ručnih radova, a promovirat ćemo i glavne gradske turističke atrakcije – kaže Tena Markuš.

Nakon službene registracije soba obitelj Markuš će dobiti i potporu Grada koji trenutno nudi 1500 kuna po registriranom krevetu. Ta potpora će im dobro doći za daljnja ulaganja u novi posao.

– Grad je odlučno krenuo u razvoj turizma pa smo tako i mi došli na ideju da se uključimo u turističku ponudu. Zahvaljujemo Gradu i gradskoj Turističkoj zajednici na pruženoj podršci koja nam sad na početku pokretanja posla puno znači – zaključila je Tena Markuš.

FOTO Đuro Grčić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI