Obitelj Markuš vidi šansu: Sigurni smo da će naš novi posao biti isplativ

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Obitelj Markuš iz đurđevačkog prigradskog naselja Budrovac u svojoj klijeti u predjelu Stari breg uredila je smještajne kapacitete.

Oni su prihvatili izazov, ali i prigrlili priliku u razvijanju kontinentalnog turizma, o čemu se sve više priča.  Njihov apartman, uz kuhinju, blagovaonicu, dnevni boravak i kupaonicu, ima dvije spavaće sobe s pet kreveta, a uredili su dječje i sportsko igralište kako bi gosti imali idealne uvjete za rekreaciju i opuštanje.

– Bavimo se voćarstvom te smo uz poticaj i podršku roditelja počeli razmišljati o seoskom turizmu. Tako smo uz obnovu vinograda i klijeti došli do ostvarenja našeg cilja i uredili apartman koji smo nazvali Amigo. Naša klijet je izolirana i nalazi se u idealnom prirodnom okruženju pa vjerujemo da će privlačiti brojne goste – kaže Tena Markuš.

Klijet je uređena u tradicijskom stilu pa u apartmanu ima dosta etno elemenata, što će zasigurno biti dodatni mamac za goste. Većinu radova na uređenju apartmana obitelj Markuš odradila je sama čime su znatno smanjili troškove ulaganja u svoj novi posao.

– Sad možemo krenuti u našu turističku priču i vjerujemo da ćemo već od početka ljeta imati prve goste koji će uživati u našem malom carstvu u koje je uloženo puno ljubavi, odricanja, volje i truda. Klijet ćemo koristiti i za organizaciju raznih proslava i sigurni smo da će nam se naš novi posao isplatiti – kaže Tena Markuš.

Situacija s koronakrizom nije poremetila planove obitelji Markuš, a ako će posao dobro krenuti, planiraju urediti još jedan apartman. Đurđevačko vinogorje, ističe Tena, sve je popularnije među izletnicima i turistima pa imaju još puno planova za proširivanje ponude.

– Kako se bavimo voćarstvom, u ponudi će biti i naši domaći proizvodi. U suradnji s Udrugom žena Budrovac imat ćemo i ponudu raznih ručnih radova, a promovirat ćemo i glavne gradske turističke atrakcije – kaže Tena Markuš.

Nakon službene registracije soba obitelj Markuš će dobiti i potporu Grada koji trenutno nudi 1500 kuna po registriranom krevetu. Ta potpora će im dobro doći za daljnja ulaganja u novi posao.

– Grad je odlučno krenuo u razvoj turizma pa smo tako i mi došli na ideju da se uključimo u turističku ponudu. Zahvaljujemo Gradu i gradskoj Turističkoj zajednici na pruženoj podršci koja nam sad na početku pokretanja posla puno znači – zaključila je Tena Markuš.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI