Obitelj Pleško traži asfalt do svoje kuće: ‘Grad nas očito baš i ne smatra ravnopravnim mještanima Čepelovca’

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ova priča je objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista

Obitelj Pleško iz đurđevačkog prigradskog naselje Čepelovac već duže traži da se asfaltira odvojak Bunarske ulice do njihove kuće. Put je u katastrofalnom stanju, a prilikom svake obilnije kiše odronjava se šljunak koji preplavljuje i glavnu cestu pa je ugrožena i sigurnost vozača.

– Na poljskom putu koji vodi do naseljenih kuća, među kojima je i naša, nije riješena odvodnja oborinskih voda. Zbog toga se sva kišnica s brijega slijeva po putu i “nosi” šljunak sve do ceste. Prava je sreća da zbog tih nanosa šljunka dosad nitko nije stradao u prometu. Zato stalno i tražimo da se asfaltiranje odvojka do naše kuće uvrsti među prioritete – kaže Stjepan Pleško.

U više navrata obitelj Pleško zajedno sa sumještanima koji žive u tom dijelu Bunarske ulice zatražila je asfaltiranje barem početnog dijela puta kako bi se spriječilo odronjavanje. Unatoč njihovim molbama, gradske službe jedino se pobrinu da se očisti šljunak s ceste.

– Redovito zovemo komunalnog redara i svaki put slušamo obećanja da će se asfaltirati početak puta. Lani je nedaleko od nas asfaltiran put za vinogradarski predio pa smo posebno ogorčeni što tad nije povučen i asfalt na našem putu –  ističe Stjepan Pleško.

Dodatni problemi, dodaje Stjepan, nastaju u zimskim mjesecima jer zimska služba ne čisti odvojak do njihove kuće. Zajedno sa sinom prisiljen je sam čistiti snijeg do ceste.

– Nas je gradska uprava očito zanemarila i ne smatra nas stanovnicima Čepelovca. Mi redovito plaćamo i komunalnu i naknadu za slivne vode, a zauzvrat imamo samo probleme. Već nam je dosadilo slušati prazna obećanja kako će naš odvojak dobiti asfalt. Sad kreću razdoblja pljuskova pa će prilaz našoj kući biti u još gorem stanju. Zbog zdravstvenih problema s bubregom stalno moram na dijalizu, a zbog ove situacije s putom otežan je prilaz i sanitetskom vozilu koje dolazi po mene – zaključio je Stjepan Pleško.

U gradskoj upravi ističu kako se asfaltiranje odvojka u Bunarskoj ulici u prigradskom naselju Čepelovac nalazi u planu izgradnje komunalne infrastrukture.

– Prilikom asfaltiranja riješit će se problem odvodnje oborinskih voda u tom dijelu naselja, a dinamika radova zadana je postavom podzemnih instalacija čiji radovi kreću u sklopu aglomeracije u prigradskom naselju Čepelovac – dodaju u gradskoj upravi.

FOTO: Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI