Obitelj Saboliček: Uvijek vlada potražnja za našim grahom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ljiljana i Josip Saboliček iz Gole uzgojem graha popunjavaju kućni proračun. Uzgoj je, kažu oni, itekako isplativ, a uvijek uspijevaju prodati sve što uberu na svom zemljištu.

– Svake sezone dio zemljišta koristimo za grah, a bez obzira na to što sam zaposlena, uvijek se nađe vremena da se obave svi poslovi na mekoti. Zemlja je kod nas u Prekodravlju idealna za grah i svake godine urod je dobar – priča nam Ljiljana Saboliček.

Ni s prodajom uroda, dodaje ona, nema nikakvih problema. Imaju svoje stalne kupce i mogli bi prodati i više od onoga što uberu.

– Uvijek vlada potražnja za našim grahom pa ne moramo strahovati što će biti s urodom. Uz grah, još uvijek u štali imamo i šest krava, a mlijeko koristim za proizvodnju sira pa se i na taj način popunjava naš kućni proračun – zaključila je Ljiljana Saboliček.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI