Obitelj Saboliček: Uvijek vlada potražnja za našim grahom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ljiljana i Josip Saboliček iz Gole uzgojem graha popunjavaju kućni proračun. Uzgoj je, kažu oni, itekako isplativ, a uvijek uspijevaju prodati sve što uberu na svom zemljištu.

– Svake sezone dio zemljišta koristimo za grah, a bez obzira na to što sam zaposlena, uvijek se nađe vremena da se obave svi poslovi na mekoti. Zemlja je kod nas u Prekodravlju idealna za grah i svake godine urod je dobar – priča nam Ljiljana Saboliček.

Ni s prodajom uroda, dodaje ona, nema nikakvih problema. Imaju svoje stalne kupce i mogli bi prodati i više od onoga što uberu.

– Uvijek vlada potražnja za našim grahom pa ne moramo strahovati što će biti s urodom. Uz grah, još uvijek u štali imamo i šest krava, a mlijeko koristim za proizvodnju sira pa se i na taj način popunjava naš kućni proračun – zaključila je Ljiljana Saboliček.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI