Obitelj traži asfalt do kuće: Grad nas očito ne smatra stanovnicima Čepelovca

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Obitelj Pleško iz đurđevačkog prigradskog naselje Čepelovac već duže traži da se asfaltira odvojak Bunarske ulice do njihove kuće. Put je u katastrofalnom stanju, a prilikom svake obilnije kiše odronjava se šljunak koji preplavljuje i glavnu cestu pa je ugrožena i sigurnost vozača.

– Na poljskom putu koji vodi do naseljenih kuća, među kojima je i naša, nije riješena odvodnja oborinskih voda. Zbog toga se sva kišnica s brijega slijeva po putu i “nosi” šljunak sve do ceste. Prava je sreća da zbog tih nanosa šljunka dosad nitko nije stradao u prometu. Zato stalno i tražimo da se asfaltiranje odvojka do naše kuće uvrsti među prioritete – kaže Stjepan Pleško.

Stjepan Pleško

U više navrata obitelj Pleško zajedno sa sumještanima koji žive u tom dijelu Bunarske ulice zatražila je asfaltiranje barem početnog dijela puta kako bi se spriječilo odronjavanje. Unatoč njihovim molbama, gradske službe jedino se pobrinu da se očisti šljunak s ceste.

– Redovito zovemo komunalnog redara i svaki put slušamo obećanja da će se asfaltirati početak puta. Lani je nedaleko od nas asfaltiran put za vinogradarski predio pa smo posebno ogorčeni što tad nije povučen i asfalt na našem putu –  ističe Stjepan Pleško.

Dodatni problemi, dodaje Stjepan, nastaju u zimskim mjesecima jer zimska služba ne čisti odvojak do njihove kuće. Zajedno sa sinom prisiljen je sam čistiti snijeg do ceste.

– Nas je gradska uprava očito zanemarila i ne smatra nas stanovnicima Čepelovca. Mi redovito plaćama i komunalnu i naknadu za slivne vode, a zauzvrat imamo samo probleme. Već nam je dosadilo slušati prazna obećanja kako će naš odvojak dobiti asfalt. Sad kreću prava kišna razdoblja pa će prilaz našoj kući biti u još gorem stanju. Zbog zdravstvenih problema s bubregom stalno moram na dijalizu, a zbog ove situacije s putom otežan je prilaz i sanitetskom vozilu koje dolazi po mene – zaključio je Stjepan Pleško.

Kontaktirali smo gradsku upravu koja nije odgovorila na naš upit hoće li i kad asfaltirati sporni odvojak u Bunarskoj ulici u Čepelovcu.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI