OBITELJ U ŠOKU ‘Grom nam je udario u kuću i spržio četiri televizora i sve kućanske uređaje’

Od siline udara, grom je iz zida izbio utičnicu i ventil na radijatoru


Autor: podravski.hr — 04.06.2018. / 9:14 Aktualno

Ivan Šipuš pokazuje mjesto udara i nagorenu zavjesu

Obitelj Šipuš iz Ulice Rudolfa Horvata u Koprivnici samo pravoj slučajnosti može zahvaliti što im kuća nije izgorjela nakon izravnog udara groma za vrijeme nevremena koje je pogodilo grad u petak.
– Došao sam kući oko 16 sati i osjetio da nekakav čudan smrad dolazi iz potkrovlja. Kad sam ušao, imao sam što vidjeti. Grom je udario u antenu na krovu, a kroz kabel se elektricitet proširio te mi spržio četiri televizora i sve ostale aparate u kući. Najveća je sreća u nesreći što nije nastao požar jer se zavjesa koja je bila tik do kabla nije zapalila već samo ‘osmudila’ – kaže šokirani Ivan Šipuš.
Od siline udara, grom je iz zida izbio utičnicu i ventil na radijatoru koji se nalazio nekoliko centimetara od utičnice.
– Prava je sreća što se ništa nije zapalilo, a potkrovlje je obloženo jelovim brodskim podom. Ne želim niti razmišljati što se moglo dogoditi – rekao je Ivan.
Kaže kako za aparate više nema spasa, no najbitnije je da je kuća u trenutku udara bila prazna pa se nikome ništa nije dogodilo.
– Sklopka je izbacila, a kad sam je išao ponovno upaliti, u njoj je vjerojatno eksplodirao osigurač. To je tako puklo, kao da netko puca iz oružja – zaključio je Ivan i dodao ne bi pomoglo niti da su svi aparati bili isključeni iz struje. (sm)

Silovit udar izbio je utičnicu iz zida i ventil na radijatoru

Grom je udario u krov ove kuće u Koprivnici

FOTO: NIKOLA WOLF