RODBINSKI FAJT Ujak kosio travu pa ušao u nećakovo dvorište. Letjeli su stolci, kamenje, kolci…

Sa šogorom nismo u dobrim odnosima - ispričao je otac drugookrivljenoga


Autor: podravski.hr — 20.03.2018. / 15:20 Aktualno

Ilustracija / Obiteljski fajt zbog košnje trave

Rođaci Damir (53) i Janko (27) iz Koprivnice do krvi su se potukli u svojem dvorištu. Povod sukoba dugogodišnja je netrpeljivost, a okidač nasilju bio je krajnje banalan: košnja trave u dvorištu. Sukob su morali miriti i koprivnički policajci, a nedavno je riješen na gradskom Prekršajnom sudu.
Prema presudi, Damir je oko 16 sati pod utjecajem alkohola od 0,40 promila gađao nećaka Janka dvorišnim stolcem i kamenom. Nećak mu je uzvratio tako što ga je odgurnuo i na tlu dobro nalemao. Damira je sutkinja Prekršajnog suda osudila na sedam dana uvjetnog zatvora, a njegovog nećaka Janka s deset dana uvjetnog zatvora. Obojica su oslobođeni plaćanja troškova suda.
Damir je u svojoj obrani rekao kako ga je njegov šogor, Jankov otac, napao kolcem zbog voćaka koje je posadio u dvorištu.
– Šogoru se pridružio i Janko i zajedno su me udarali po glavi i tijelu – branio se okrivljeni Damir prekršajnoj sutkinji i porekao da je nećaka prije toga gađao kamenom i stolicom.
Drugookrivljeni nećak rekao je kako je njegov ujak tog dana kosio dvorište i kosilicom ulazio u njegovo dvorište. Priznao je da je zbog toga sudjelovao u nasilju.
– Vikao je i urlao, bacio stolac na mene i gađao me kamenom. Priznajem, odgurnuo sam ga tako da je pao i udarao sam ga. S ujakom stalno imam problema. Moj otac je sve vidio, no on nije sudjelovao u sukobu – rekao je suoptuženi nećak.
Kao svjedok na sudu je ispitan i Jankov otac Miro, ujedno i šogor prvookrivljenog Damira.
– Moj je šogor kosio, a između dvorišta nema ograde. Stalno izaziva i govori nam svakakve pogrdne riječi – kazao je svjedok i opisao kako je doista došlo do naguravanja njegovog sina i šogora te kada su oboje pali na tlo da ih je razdvojio.
– Sa šogorom nisam u dobrim odnosima jer kad malo popije postane agresivan i stalno izaziva – objasnio je Miro. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA