OBITELJSKO NASILJE Gradska vijećnica i bivši suprug osuđeni zbog vrijeđanja pred malom djecom

Danijela Glavosek Kovačić ne smatra se krivom i navodi kako je 16. ožujka podnijela žalbu na presudu


Autor: podravski.hr — 28.03.2018. / 10:40 Crna kronika

Danijela Glavosek Kovačić, nezavisna gradska vijećnica

Nezavisna koprivnička gradska vijećnica dr. Danijela Glavosek Kovačić i njezin bivši suprug Danijel Kovačić nepravomoćno su na Prekršajnom sudu proglašeni krivima zbog nasilja u obitelji koje je počinjeno u prisutnosti njihove malodobne djece.
Nakon objave prve vijesti na portalu, gradska vijećnica danas je u pisanom reagiranju priopćila kako je u tekstu “propušteno navesti da je Danijela Glavosek Kovačić protiv tog rješenja podnijela žalbu 16. ožujka ove godine”. Presuda je, dakle, nepravomoćna i o žalbi će odlučivati Visoki prekršajni sud.
Prema presudi, supružnici su se 31. prosinca 2016. godine u 11.30 sati u Koprivnici pošteno izvrijeđali pred djecom, čime su prema njima “počinili psihičko nasilje koje je kod žrtava prouzročilo povredu dostojanstva”.
– Đubre! Gade! Mrcino! P… ti materina! Goni se u p… materinu – vikala je, prema presudi, gradska vijećnica na svojeg supruga, a on joj nije ostao dužan te joj uzvratio:
– Glupačo! Đubre! Dat ću te u novine! Prijavit ću te!
Bivši supružnici zbog toga moraju platiti po 2100 kuna prekršajne kazne, a na presudu se oboje mogu žaliti. Kako se nisu pojavili na ročištu, Prekršajni sud presudu je donio na temelju njihova prijašnjeg priznanja.
“Nakon provedenog dokaznog postupka, Sud smatra djela prekršaja za koje se okrivljenici terete utvrđenim i dokazanim temeljem zapisnika o njihovu ispitivanju koji su sačinjeni uz valjana zakonska upozorenja i iz kojih je vidljivo da su okrivljenici, kad su ispitani u svojstvu osumnjičenika, jasno i okolnosno priznali počinjenje djela za koje ih se tereti optužnim prijedlogom”, navodi se u nepravomoćnoj presudi koju im je izrekla pedsjednica Prekršajnog suda u Koprivnici Dubravka Miloloža. (rm)
FOTO: NIKOLA WOLF