OBJAVIO KNJIGU: U tri godine pokušao pojasniti zašto i koliko su važne naše šume

Podravski list profile

Đurđevčanin Ivan Hodić, umirovljeni diplomirani inženjer šumarstva, izdao je knjigu ‘Šumarija Đurđevac – važna sastavnica hrvatskog šumarstva’ koja će službeno biti predstavljena u subotu, 27. travnja u devet sati u Lovačkom domu Peski. Na knjizi je Ivan Hodić, koji je svojevremeno bio upravitelj Šumarije Đurđevac, radio pune tri godine jer je nastojao na najbolji način dočarati važnost đurđevačke Šumarije, kao i svih njenih bivših i sadašnjih djelatnika.

– Dosad nije bilo izdanja koje bi predstavilo sve zaslužne djelatnike, kao i sam značaj Šumarije Đurđevac, pa sam došao na ideju da objavim jednu takvu knjigu. Ipak je šumarstvo odigralo veliku ulogu u gospodarskom razvoju Đurđevca i svi ljudi koji su dali svoj doprinos tome zaslužili su da se spomenu na jednom mjestu, a knjiga je pravi način za to – ističe Ivan Hodić.

U knjizi je opisana i povijest šumarstva u Đurđevcu, a dotaknuti su i aktualni šumarski propisi. Izdanje je protkano i brojnim fotografijama koje dočaravaju određena razdoblja đurđevačke Šumarije.

– Posebno su spomenuti zaslužni lugari i djelatnici koji su svojim radom ostavili neizbrisiv trag u šumarstvu, kao i društvenom životu, na području Đurđevca. Knjiga dostojno predstavlja našu Šumariju i šumarsko zvanje i vjerujem da će dodatno promovirati Šumariju Đurđevac kao važan “kotačić” hrvatskog šumarstva – zaključio je Ivan Hodić.

Uoči predstavljanja knjige, u petak, 26. travnja u 18 sati na zgradi Šumarije Đurđevac bit će svečano otkrivena spomen-ploča Ivanu Šavoru, nekadašnjem upravitelju i osnivaču Društva za uljepšavanje mjesta Đurđevac. U subotu će pak prije same promocije na zgradi Lovačkog doma Peski biti otkrivena spomen-ploča zaslužnom šumaru Oskaru Piškoriću. – Predstavljanje knjige sastavni je dio sjednice Upravnog odbora Hrvatskog šumarskog društva i programa proslave Dana grada, što me posebno veseli – zaključio je Ivan Hodić.

FOTO Đuro Grčić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI