Objavio Zavod: Korona u Podravini i Prigorju uzela 400 radnih mjesta

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kako je objavio Zavod za zapošljavanje, krajem travnja na području Koprivničko-križevačke županije bilo je 2355 nezaposlenih osoba. U odnosu na mjesec ožujak to je 238 nezaposlenih osoba ili 11,2 posto više, dok je u odnosu na mjesec travanj prethodne godine evidentirano čak 396 osoba ili 20,2 posto više. Dakle, to je gotovo 400 nezaposlenih više u odnosu na lanjsku godinu koja nije imala krizu uslijed epidemije.

Nezaposleni, travanj (Izvor: Zavod za zapošljavanje)

Dodajmo kako je tijekom travnja 2020. godine iz evidencije nezaposlenih izašlo 239 osoba (42,3 posto manje nego u ožujku te 56,1 posto manje nego u travnju prethodne godine). No, od tog broja zaposleno je tek 130 osoba.

“Novoprijavljenih osoba na Zavodu je tijekom travnja bilo 477 (22,3 posto više nego u ožujku te 94,7 posto više nego u travnju prethodne godine), od čega izravno iz radnog odnosa dolazi 425 osoba ili 89,1 posto. Najviše ih je bez posla ostalo na koprivničkom području (247), pa na križevačkom (116) i đurđevačkom (114).

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI