Objavljen opći uspjeh učenika po svim županijama, evo kakav su uspjeh postigli naši đaci

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja objavili su bazu podataka o općem uspjehu, ali i drugim statistikama osnovnih i srednjih škola u cijeloj Hrvatskoj, prenosi Jutarnji.

Tako opći uspjeh na razini cijele Hrvatske bilježi prosjek od 4,33, što je slabije nego godinu prije, ali bolje nego u nekoliko godina prije pandemije.

U Koprivničko-križevačkoj županiji sveukupno je 11 949 učenika, a prosječna ocjena općeg uspjeha iznosi 4,25. Po tome smo izjednačeni s općim uspjehom učenika u Splitsko-dalmatinskoj županiji, no valja uzeti u obzir kako ona broji 53 610 učenika.

U odnosu na druge županije naša je negdje u sredini, oko 12. mjesta. Naši su učenici bolji od učenika u susjednima Međimurskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, no zato nas Varaždinska “šiša” za nešto bolji prosjek, s kojim se nalazi na četvtom mjestu.

5 330 učenika prošlo je s odličnim, od čega 1 894 učenika bilježi prosjek osjena 5,0. 134 učenika bilježi opći uspjeh nedovoljan, odnosno palo je razred. U statistici je zabilježen i prosječni broj izostanaka kod učenika, koji kod naših učenika on iznosi 51,4, od čega je opravdanih 50,04.

Foto: Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI