„OBMANA DESETLJEĆA“ – Plenković (HDZ) sklopio pakt za prodaju Podravke s Lackovićem i Korenom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

LICEMJERJE JE JEDNA OD NAJGORIH LJUDSKIH OSOBINA

Milodanović (stranka Lacković)  i Vitelj (HDZ) moraju otići iz NO-a Podravke  

Kad je još kombinirano s bezočnom laži, onda postaje smrtno opasno. Ovih dana najbolji je primjer za obje pojave nastup Željka Lackovića, kandidata za župana Koprivničko-križevačke županije. On se prikazuje kao vođa pokreta otpora koji se protivi prodaji Podravke. Spreman je jurišati na barikade i fizički se izložiti da se ne proda vodeća hrvatska prehrambena industrija. Ali nije samo on pripravan žrtvovati se za interese Podravaca i podravkaša. To će sigurno učiniti i od njega upravljana članica NO-a Podravke, Dajana Milodanović. Nema sumnje da, ako će trebati, da će se ona javno očitovati protiv prodaje i riskirati da izgubi unosnu mjesečnu apanažu od 10.000,00 kuna neto. Imamo potpuno ,razumijevanje” za položaj dosadašnjeg župana Darka Korena, koji je privremeno hiberniran, pa se ne usudi niti pisnuti, a kamoli zubima škrinuti, odnosno usprotiviti se prodaji Podravke, da oni koji su ga instalirali i kojima služi, a to nisu Podravci niti podravkaši, ne bi postali ozlojeđeni.

Podravka se bori sama na europskom tržištu i žele je prodati

Zato želim reći ovdje i sada, SDP i ja kao budući župan Koprivničko-križevačke županije, stojimo na pozicijama da je prodaja Podravke d.d. nepotrebna i neopravdana. To trgovačko društvo ne stvara gubitke i nije na teret državnom proračunu. Bori se u Hrvatskoj, protiv svih lojalnih i nelojalnih uvoza roba, a na svjetskom tržištu ima dokazane uspjehe u srazu s nizom tvrtki koje dolaze iz bogatih zemalja od kojih uživaju puno veće potpore od Podravke. U najperspektivnijem sektoru današnjice, farmaceutici, Podravka, odnosno Belupo ima kolosalna postignuća. Zato valjda Podravka treba biti kažnjena i treba ju izručiti nekom zaslužnom kupcu, nije važno po kojoj cijeni. Postoje različite glasine. Da će to biti Atlantic grupa ili netko sličan iz inozemstva. Ne znamo, razumljivo, što je istina, a svakako ne možemo očekivati da nam to javi Darko Koren ili njegov pritajeni ortak Željko Lacković. Oni su kakti prividno suprotstavljeni, ali slika govori više od tisuću riječi. Zato vam upravo ovdje ukazujem da dobro pogledate ovaj razdragani prizor, gdje se Željko Lacković umilnom gestom dodvorava Glavnomu, i govori, pretpostavljam: “Gazda, samo ti prodaj, ako si baš tako odlučio”.

Svađa Korena i Lackovića obmana birača – imaju istog gazdu Plenkovića (HDZ), dogovor je postignut

U jednom drugom mojem tekstu dao sam neoborive argumente zašto Podravka d.d treba ostati ono što jest – temelj hrvatske prehrambene industrije i postati instrument oporavka i napretka primarne poljoprivredne proizvodnje na način kako to prepoznaju sve direktive i propisi Europske unije. Imamo obilje primjera u kojima su domicilne tvrtke kupljene i potom zatvorene, da ne bi ometale pristup stranih proizvoda na tržište na kojemu su djelovale. Koje su garancije da to ovdje neće biti  slučaj? To što Željko Lacković govori da je Koren lijen? Ne nasjedajte takvim dogovornim trikovima. Koren i Lacković su u dosluhu i neće prezati postići isti cilj – obmana stanovnika županije i zaposlenika Podravke d.d. jer će za to dobiti mrvice.

Velike europske zemlje imaju uspješne tvrtke u svojem vlasništvu

Koje je uporište i opravdanje za prodaju Podravke d.d.? Da su privatne tvrtke efikasnije? Kako to onda objasniti Francuskoj, koja je još uvijek među vodećim zemljama u svijetu, a u kojoj postoje desetine velikih i uspješnih tvrtki u svim ključnim sektorima: infrastrukturi, energetici, elektronici i autoindustriji koje su u potpunom ili djelomično državnom vlasništvu. Prisiljava li EU francusku vladu da brže bolje rasproda te tvrtke? Nisam čuo za tako nešto.

„Plenkovićev žetončić“Lacković  prevario jednom, prevarit će opet

No ja donekle razumijem središnju vlast. Što njima znači Podravka d.d, Podravci ili podravkaši? Ama baš ništa. Ali daleko je opasniji ovaj opaki dvojac Koren i Lacković, koji se izdaje za branitelja interesa ljudi i kraja, a s figom u džepu sprema se pridružiti ovom besprizornom i besramnom krčmljenju najdragocjenijeg dobra u našoj županiji. I to se događa pred svima nama. Hoćemo li šutjeti i to otrpjeti? Nećemo. Pozivam zato ne samo članove SDP-a, simpatizere i glasače, nego i sve ostale razborite građane i zaposlenike Podravke d.d da se javno tomu suprotstave. Oni zrelije dobi se vjerojatno sjećaju zadnjeg takvog agresivnog pokušaja da se Podravka d.d izruči Agrokoru, odnosno Ivici Todoriću. Kakva bi danas bila situacija da se to dogodilo? Podravka d.d bila bi samo jedna u nizu tvrtki obuhvaćenih stečajnim postupkom koji se ovdje prikazuje kao kolosalno uspješan model rješavanja kriznog stanja. Izbjegava se pritom reći da su vjerovnici, dobavljači i ostali, kao i drugi ulagači pretrpjeli gubitak u milijardama eura i kuna, pa nikome ništa. Nisu im pritom pomogle hohštaplerske fraze roll up, koji je prije roll down. Love nema i amen, a pojedine tvrtke iz sustava, kao što je Ledo, dobivaju nove vlasnike, koje nitko nema pravo pitati koje su im namjere i planovi. Jasno, riječ je o privatnom poduzetništvu.

Biti ću vrlo agresivan u obrani interesa Podravke, podravaca i prigoraca

Ako dobijem vaše povjerenje i postanem župan, bit ću, kako me označava dotični Željko Lacković, vrlo agresivan u obrani interesa Podravke d.d., a zapravo naroda ovog kraja. Za razliku od onih koji Podravku d.d. žele prodati jer nemaju povjerenje u poslovodstvo na svim razinama društva, pa stalno dovode, odnosno nameću upravu sa strane, čvrsto vjerujem da u Podravci d.d. ima desetine i stotine obrazovanih i sposobnih ljudi, koji imaju ne lokalna, nego svjetska iskustva u upravljanju, tehnologiji, marketingu, prodaji i svim drugim segmentima poslovanja društva i da im ne trebaju nikakvi protagonisti iz roll up priča da im sole pamet i otimaju im njihovo blago, rekli bi naši domaći ljudi, da ne velim seljaci.

Dana 13. svibnja 2021.

Vaš budući župan, Mladen Kešer

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI