Obnavljaju kuriju za Muzej uz pomoć europskih fondova i Mađara

Podravski list profile

Kako bi što lakše realizirali zamišljeno, čelni ljudi općine Koprivnički Ivanec kod Koprivnice udružili su snage s općinom Pecsvarad u Mađarskoj, s kojom su spojili projekte u jedan zajednički, te će ih kandidirati prema Europskoj uniji.

Naime, Općina Koprivnički Ivanec želi dograditi i rekonstruirati postojeću kuriju “Stari školski stanovi” koji se planiraju koristiti kao Muzej baštine Ivanečki vez – narodna nošnja – što je ukupno vrijedno oko 530 tisuća eura, a Mađari urediti okoliš dvorca starog tisuću godina u svojoj općini. Njihov je projekt vrijedan oko 600 tisuća eura, što je zajedno 1,3 milijuna eura.

Tim povodom prošli tjedan u Mađarskoj su se susreli čelnici dviju općina sa suradnicima, odnosno općinski načelnik Mario Švegović, Alen Jančevec, referent za investicije te Ida Kovač Očenašek, projektna menadžerica za razvojne projekte PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja, sa svojim kolegama. Izrazili su optimizam vezano uz zajedničko povlačenje novca iz fondova Europske unije.

FOTO: Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI