Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Obnova doma završena, ali mještani ga još nisu službeno i preuzeli

Radovi na dugoočekivanoj obnovi društvenog i vatrogasnog doma u križevačkom prigradskom nasleju Carevdaru još su prošle godine privedeni kraju, a jedino što se čeka jest njihovo službeno otvorenje. Odgovor je to gradonačelnika Križevaca Marija Rajna na pitanje vijećnika Mirka Sokolića sa zadnjeg križevačkog Gradskog vijeća.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Uvaženi gospodine Sokoliću, konačno mogu pitanje postaviti vama. Kada želite otvorenje? Nedavno je za Dom u Carevdaru izdana uporabna dozvola, prema tome, to ovisi o epidemiološkoj situaciji, pa da se i to na neki način obilježi otvaranjem. Sigurno je da Društveni dom može biti u funkciji kako je i zamišljen, a to je u službi lokalne zajednice – odgovorio je Rajn na zadnjoj prošlogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća, koja je održana videokonferencijskim putem još u prosincu.

Vijećnik Mirko Sokolić rekako nam je kako je dom uređen i opremljen te kako se jedino čeka na datum otvorenja:

– Dom nam je bio mjesto za sve. Tamo su se održavala druženja za različite prigode, priredbe i svečanosti. Čak i karmine smo tamo imali. Uređenje nam je bilo prijeko potrebno, no morat ćemo i dalje biti strpljivi za svečano otvorenje, iako se tamo već i sad mogu organizirati nekakva događanja, naravno, u skladu sa svim epidemiološkim mjerama – rekao nam je Sokolić, istaknuvši kako u sklopu društvenog djeluje i vatrogasni dom, čiji članovi čekaju službenu primopredaju prava korištenja na novouređene prostore.

Podsjetimo, radi se o sedam milijuna kuna vrijednoj rekonstrukciji društvenog i vatrogasnog doma za koji je uspješno povučeno šest milijuna kuna sredstava putem Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Rekonstrukcija je podrazumijevala obnovu fasade i krova zgrade skladišta te ureda DVD-a Carevdar, obnovu i opremu zajedničke dvorane društvenog doma, sanitarnog čvora i kuhinje te prostora dječje igraonice.

Iz Grada su u najavi projekta naveli kako će multifunkcionalni sadržaji doma s prostorom za organizaciju većih skupova omogućiti održavanje stručnih, društveno-kulturnih i edukativnih događaja za stanovnike i posjetitelje, dok je prostor dječje igraonice osmišljen budući da na istočnom dijelu Križevaca nije postojala niti jedna ustanova za predškolski odgoj, a kako su tada najavljivali, projektom su predviđena i nova radna mjesta, čime bi se trebale zaposliti tri osobe, što nam je potvrdio i sam vijećnik Sokolić, napomenuvši kako se radi o idućem koraku nakon svečanog otvorenja. Ono će se održati, kako doznajemo iz Grada, kada epidemiološka situacija popusti, jer je cilj svečano otvorenje održati kada će veća javna okupljanja biti dozvoljena.

Također, važno pitanje vezano je uz prostorije koje koriste članovi DVD-a Carevdar, odnosno kada će one službeno biti predane društvu. Iz Grada su nam rekli kako nekih zapreka da DVD Carevdar uđe u posjed vatrogasnih prostorija nema te se i tu također čeka na službenu primopredaju. Kontaktirali smo predsjednika DVD-a Carevdar Stjepana Bratića, koji nam je rekao kako iz Grada još nisu dobili službeni odgovor kada će spomenute prostorije moći preuzeti, no nadaju se kako će s primopredajom ići uskoro. DVD broji sedamdesetak članova, a u posjedu su jednog vatrogasnog vozila – cisterne, kao i brojne tehničke opreme.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI