Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Obnova koprivničkog trga ide punom parom

Obnova središnjeg koprivničkog trga ide punom parom. Tek što su djelatnici KC Voda obnovili podzemnu infrastrukturu, na „scenu“ su stupili radnici slavonskobrodskog Sitolora koji je dobio posao obnove na javnom natječaju vrijedan oko 12 milijuna kuna.

Zrinski trg ograđen je zaštitnom ogradom, a na terenu su brojni kamioni, bageri i ostali strojevi koji su krenuli s prvom fazom, pripremom terena i kopanjem asfalta.

Trenutno se može prolaziti samo uz park i uz pročelja zgrada na sjevernoj strani trga. Čim završi dio radova u samom središtu, strojevi će se preseliti i na taj dio, a građanima će, doznajemo, cijelo vrijeme biti osiguran neometan prolaz s jedne na drugu stranu trga. No, sasvim je izgledno da tijekom proljeća, možda i dijelu ljeta zbog radova, neće biti terasa uz tamošnje kafiće.

Ako je suditi po tempu, čini se kako bi prvi obrisi novog trga mogli uistinu biti vidljivi već krajem proljeća. Inače, u planu je da radovi budu gotovi tijekom ljeta, no uz obnovu Zrinskog planirana je i obnova susjednog Trga bana Jelačića pa bi sve cakum-pakum trebalo biti uoči proslave dana grada 4. studenoga.

Sitolor inače već ima slično iskustvo, obnavljali su prije nekoliko godina našičko središte u poslu vrijednom oko 15,5 milijuna kuna. KC Vode su pak odradile posao vrijedan oko četiri milijuna kuna, postavljanje nove vodovodne i kanalizacijske infrastrukture tijekom prosinca i siječnja.

Foto: Nikola Wolf

Naslovna: Grad Koprivnica (Facebook)

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI