OBNOVA ZRINSKOG: Anketa o novom izgledu koprivničkog trga mnogo otkriva

Podravski list profile

Iako gradski oci ne žele otkriti mnogo o svojim idejama budućeg izgleda središnjeg Zrinskog trga u Koprivnici, anketa koju možete naći na gradskim stranicama o preferencijama građana, otkriva mnogo toga. Tako se postavlja pitanje što građani misle o postavljanju nove skulpture, jesu li za izmještanje klizališta, postavljanje još jedne fontane…

Radi se o anketi, to jest uključenju građana u cijeli proces, kako bi se vidjelo i njihovo mišljenje. Oni koji to ne mogu putem pametnih uređaja ili računala, to će moći učiniti u subotu 11. svibnja od 9 do 14 upravo na trgu.

Grad Koprivnica potom će krenuti u izradu dokumentacije za uređenje glavnog gradskog trga, a zahvat podrazumijeva Zrinski trg i susjedni Trg bana Josipa Jelačića.

-U cilju dobivanja što kvalitetnijeg rješenja provesti će se arhitektonsko urbanistički natječaj unutar kojega će arhitektonska struka dati rješenja budućeg izgleda trga, od kojih će biti odabrano ono najbolje – navode u Gradu.

Dodajmo i kako je Grad Koprivnica angažirao poznatog hrvatskog arhitekta i stručnjaka Hrvoja Njirića, i s njim potpisao ugovor o izradi urbanističko-arhitektonske studije šire zone gradskog centra prema kojoj bi se radio projekt.

Hrvoje Njirić tijekom potpisivanja ugovora u Gradu

– Cilj će joj biti konceptualno sagledati postojeće stanje te buduće smjernice razvoja gradske jezgre u skladu s odrednicama urbanističkog i arhitektonskog nasljeđa, načelima zaštite kulturne i prirodne baštine, odrednicama održivog razvoja, zelenog urbanizma, zadovoljavanja potreba građana za korištenjem javnog gradskog prostora te provedivosti i poticanja razvojnih potencijala prostora – kažu iz Grada i dodaju da bi studija trebala biti poznata tijekom lipnja.

Na donjim fotografijama možete vidjeti primjere uređenja trgova u Osijeku, nizozemskom Maastrichtu i australskom Prahranu, predgrađu Melbournea. Koji vam se najviše sviđa i biste li voljeli nešto slično i u Koprivnici?

FOTO: Naslovna – Ilustacija, internet

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI