Obnovit će najstariji objekt u Koprivnici, radovi kreću u ožujku

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kroz projekt reVITAlize obnovit će se koprivnički Muzej. Riječ je o projektu prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska koji je usmjeren na revitalizaciju vinskog folklora i njegovo brendiranje u prekograničnoj regiji. Vrijednost projekta je više od sedam milijuna kuna, a glavni korisnik je Grad Koprivnica.

– Za izložbeni prostor u podrumskim prostorijama Muzeja potrebno je sanirati vlagu jer je zgrada građena u 17. stoljeću. Radovi obuhvaćaju izvedbu drenaže vanjskih zidova, ali i provođenje novih instalacija, dok će se u unutrašnjosti objekta ukloniti postojeća žbuka te betonske podne obloge – rekao je Robert Čimin, ravnatelj koprivničkog Muzeja.

Istaknuo je kako je cilj projekta bio krenuti s obnovom same zgrade Muzeja, jer je najstariji svjetovni sačuvani objekt u gradu i od izuzetnog je značaja. Radovi kreću u ožujku, a u sklopu projekta u podrumskom dijelu uspostavit će se stalni muzejski postav na temu sakralnosti i vinogradarstva te će se nabaviti oprema kako bi se razvila atraktivna turistička ponuda.

FOTO Grad Koprivnica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI