OBRAČUN U VINOGRADU Saša Posavec: Pretukli su me jer sam ih optužio da su mi ukrali motorku!

Zlatko Belec: Ma kakva tučnjava i premlaćivanje, to je više bilo naguravanje, a i ja sam dobio jednu ogrebotinu na nosu...


Autor: podravski.hr — 29.04.2013. / 13:58 Crna kronika

KOPRIVNICA, VLAISLAV – Saša Posavec (31) iz Vlaislava kod Koprivnice tvrdi da je pretučen u vinogradu jednog mještanina kojem je pomagao raditi za nadnicu te je zadobio lakše tjelesne ozljede. Pretukli su ga, kaže, bratić Žarko Popržan i Zlatko Belec, i to zbog banalne stvari.
Saša je, radeći u vinogradu, vidio svojeg bratića kako pili drva njegovom motornom pilom za koju već duže vrijeme nije znao gdje se nalazi. Dobacio je bratiću da mu je ukrao motorku i neka mu je vrati, no on se na to uvrijedio i napao ga.
– Pomogao mu je Zlatko Belec kod kojeg on služi za nadnicu. Bratić me držao, a Zlatko me udarao. Navodno se u sve uplela i moja bivša djevojka koja je s njima u dobrim odnosima. Belec me optuživao da sam je tukao, no to nije istina. Tu priču razglasio je po cijelom selu da me osramoti – žali se Saša.
Nakon što su ga pustili, Saša je nazvao policiju i prijavio ih. Brzo su došli, napravili zapisnik i odveli ga na hitnu gdje su mu ustanovili lakše ozljede. Dobio je, kaže, nekoliko udaraca u glavu i po nogama, a to mu je bilo najgore jer je nedavno operirao vene.
Istaknuo je kako su mu, osim što su ga pretukli, čak i prijetili oružjem. Koliko je situacija ozbiljna, govori i činjenica da svjedok, koji je sve to vidio, želi ostati anoniman jer se boji da mu ne zapale klijet.
– To što su radili sirotom Saši užasno je. Nekoga bez ikakvog povoda tako pretući nije normalno i smatram da bi za to trebali biti kažnjeni. Saša je samo rekao neka mu vrati motorku i to je izazvalo tučnjavu. Strašno – ispričao nam je svjedok.
Zlatko Belec pak ističe kako to nije bilo baš tako kako Saša priča.
– Pogriješio sam što sam išao u taj sukob i žao mi je. Dobio sam i ja jednu ogrebotinu po nosu, no to nije bila neka tučnjava, već više naguravanje. Uvrijedio sam se što me optužio za krađu motorke, a imam ih pet. Dosta smo si toga izgovorili, no šakama se baš i nismo udarali. Saša i ja bili smo si jako dobri dok on nije napravio određene stvari, a nakon ovoga rekao sam mu neka zaboravi moje ime. Policija još provodi istragu i ne bih govorio o detaljima. Prijetnje oružjem su čista laž. Ja to nikada nikome nisam izrekao. Mogu reći jedino da mi je žao što se ovo dogodilo – opovrgava Zlatko.
Događaj iz Vlaislava potvrdili su nam i u koprivničkoj policiji.
– Oko 16 sati 31-godišnjak dojavio je da su ga u Vlaislavu u vinogradskom predjelu fizički napale dvije muške osobe i lakše ozlijedile. Provodimo kriminalističko istraživanje na sve okolnosti – kazao nam je policijski glasnogovornik Dražen Laljek. (mm)
Na fotografiji: Saša pokazuje ozljedu ispod oka