Obranjena prva doktorska disertacija na poslijediplomskom studiju Mediji i komunikacija na Sveučilištu Sjever

Na poslijediplomskom sveučilišnom doktorskom studiju Mediji i komunikacija Sveučilišta Sjever u Koprivnici jučer je obranjena prva doktorska disertacija. Novopečena doktorica znanosti je Biljana Marković, čija je tema rada bila “Informatička i informacijska pismenost regulirane zdravstvene profesije sestrinstva na primjeru općih bolnica u Republici Hrvatskoj”, javlja Pressedan, eksperimentalni studentski portal Sveučilišta.

Ova vijest je posebna, budući da se radi o prvoj obrani doktorske disertacije, i to prve generacije doktorskog studija kod nas. Mentorica doktorandice je prof. dr. sc. (professor emeritus) Jadranka Lasić-Lazić.

– Danas je svečani dan, mogu reći i povijesni dan, prva obrana doktorske disertacije naše doktorandice. Ovom prilikom zahvaljujem se svima koji su sudjelovali u pokretanju i aktivno sudjeluju u izvođenju ovoga studija. Interes za ovaj studij je izniman, a naš je zadatak raditi bez kompromisa u kvaliteti te promicati znanstvenu izvrsnost, rekao je u uvodnom dijelu prije same obrane prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica Mario Tomiša.

Biljana je izložila i predstavila svoj rad te uspješno odgovorila na pitanja Povjerenstva, koje je Biljanin rad opisalo kvalitetnim, te donijelo odluku da ga je doktorandica uspješno obranila, i to s ocjenom “magna cum laude”.

Foto: Zoran Borojević, Sveučilište Sjever

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI