OBRAT Ministrica se predomislila, HDZ-ovac u drugom pokušaju zamijenio SDP-ovca na čelu Svitanja

Učitelj Mladen Fajdetić imenovan je novim ravnateljem koprivničkog Svitanja, državne ustanove za nezbrinutu djecu


Autor: podravski.hr — 10.11.2018. / 12:53 Aktualno

Mladen Fajdetić i Milivoj Androlić

Saga o imenovanju ravnatelja koprivničkog Svitanja, državne ustanove koja vodi brigu o napuštenoj djeci, dovršena je u četvrtak, kada je upravno vijeće imenovalo učitelja Mladena Fajdetića (HDZ) novim šefom ustanove, čime je SDP-ovcu Milivoju Androliću nakon 17 godina prestao mandat.
Tome je prethodila suglasnost HDZ-ove ministrice socijalne politike Nade Murganić, koja je prošli tjedan iz druge dala suglasnost na Fajdetićevo imenovanje. Njega je upravno vijeće, u kojemu HDZ ima prevlast, proglasilo boljim kandidatom od Androlića još na prvom natječaju u travnju, no ministrica iz nepoznata razloga, na temelju svog diskrecijskog prava, tada to nije željela amenovati.
Na nedavno ponovljenom natječaju Fajdetić je ponovno pobijedio HDZ-ovu većinom u upravnom vijeću, a ministrica se, ponovno iz nepoznata razloga, predomislila te je ovaj put dala suglasnost za njegovo imenovanje.
Predsjednik upravnog vijeća Dražen Fučkar (HDZ) potvrdio nam je kako je ovaj put Fajdetić dobio suglasnost te da nije bilo nikakvih zapreka za njegovo imenovanje još na prvom natječaju, ali ministrica tada nije prihvatila izabranog kandidata, na što ima pravo.
– Primio sam odluku upravnog vijeća o imenovanju novog ravnatelja te su me obavijestili da imam pravo na žalbu. Idući tjedan imam pravo obaviti uvid u dokumentaciju te ću tada vidjeti je li gospodin Fajdetić doista bolji od mene, a nakon toga odlučit ću o eventualnim daljnjim koracima. To me zanima i kao kandidata i kao građanina te hrvatskog branitelja – izjavio je danas Androlić.
Upravno vijeće nije obrazložilo svoju odluku o izboru ravnatelja Svitanja.
– To je apsolutno u ingerenciji upravnog vijeća i na to se ne možemo referirati. Radi se i o zaštiti osobnih podataka – nedavno je bio kazao šef upravnog vijeća Fučkar. (hš, mi)
FOTO: ARHIVA