OBRAT U AFERI Saborski zastupnik HSS-a: Čuo sam da je istragu o Piškornici preuzeo USKOK

Klub HSS-a je jučer u Saboru zatražio stanku zbog Piškornice 'koja je postala sinonim za izvlačenje novca'


Autor: podravski.hr — 05.05.2018. / 13:06 Aktualno

Mladen Jozinović smijenjen je i otpušten nakon skandalozne isplate bonusa

Klub zastupnika HSS-a jučer je u Saboru zatražio stanku zbog Piškornice, a potom je njihov zastupnik iz Novigrada Podravskoga kod Koprivnice Mladen Mađer s govornice sasuo salvu optužbi na račun dosadašnjeg poslovanja tog javnog poduzeća za otpad, a žestoko je napao i župana Darka Korena (Mreža) zbog njegovih veza sa smijenjenim direktorom Piškornice Mladenom Jozinovićem, koji si je bio isplatio milijunski bonus.
Mađer je ustvrdio kako je Piškornica postala sinonim za izvlačenje novca, pretrpavanje smećem i zagađivanje podzemnih voda i poljoprivrednog zemljišta.
– Zašto se zatvaraju oči pred korupcijom i kriminalom? Gdje je novac nezakonito izvučen iz Piškornice? Je li sve u privatnom džepu ili je dio potrošen na nečiju ili nečije političke kampanje? Istražuje li se Jozinovićev kum Darko Koren, župan koprivničko-križevački, koji je nadzirao njegov rad kao predsjednik skupštine Piškornice? Kako je moguće da Koren nije znao za nepravilnosti u radu Jozinovića, a svi znamo za njih i nadležne institucije znaju za njih – zagrmio je Mađer.
Problematizirao je i činjenicu da se županijski HDZ ne oglašava o Piškornici i čudi se zašto toj stranci nije u interesu da se raščisti situacija u tome javnom poduzeću. Sa saborske govornice postavio je i pitanje istražuje li se koprivnički poduzetnik Robert Markulin, dužnosnik HDZ-a i Hrvatskog nogometnog saveza, zbog svojih poslova s Jozinovićem.

Mladen Mađer, saborski zastupnik HSS-a

– Lažna diploma, protuzakoniti bonusi, sumnjivi poslovi, prekoračene količine dozvoljenog odlaganja otpada. Što čini Državno odvjetništvo – zapitao je Mađer i zatražio da odgovorni što prije odgovaraju.
Istraga o mogućim nezakonitostima u Piškornici odvija se već mjesecima, pa smo Mađera danas pitali ima li kakvih novih spoznaja o tom predmetu, zbog kojih je HSS upravo sada odlučio zbog Piškornice zatražiti stanku u Saboru.
– Neslužbeno sam čuo da je istragu o Piškornici preuzeo Uskok – rekao je kratko.
Ako je to točno, onda bi to značilo da je pod istragom i neki dužnosnik ili je možda riječ o organiziranom kriminalu, odnosno zločinačkoj organizaciji, rečeno uskočkom terminologijom. Pitali smo župana Darka Korena, koji je i na poziciji predsjednika Skupštine Piškornice, ima li on kakvih spoznaja o tome da je istragu preuzeo Uskok.
– Nemam spoznaja o tome i nemam potrebe komentirati predstave Mladena Mađera – odgovorio je danas on. (hš)
FOTO: NIKOLA WOLF