Obustavljen postupak protiv poznatog koprivničkog učitelja zbog bludničenja nad djevojčicom!

Nepravomoćnom odlukom vijeća Općinskog suda u Koprivnici kojim je predsjedavao sudac Krešimir Pavlović, obustavljen je kazneni postupak protiv čuvenog učitelja iz Bakovčica pokraj Koprivnice, 61-godišnjeg Radovana Kneževića.

Radovan Knežević

Nakon uhićenja, provedene istrage i nepravomoćne optužnice koju su protiv njega podignuli tužitelji Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici, Knežević se teretio za kazneno djelo spolne zloupotrebe djeteta mlađeg od 15 godina. Konkretno, bio je osumnjičen za nedjelo bludne radnje zbog čega je kaznenim zakonom propisana kazna od jedna do osam godina zatvora.

Radovan Knežević

Optužnicu koju su na Općinskom sudu koprivnički tužitelji podignuli sredinom listopada prošle godine o čemu smo izvijestili OVDJE, Općinski sud je samo trebao potvrditi, no nakon sjednice vijeća, dogodio se po mnogima neočekivani obrat. Sudsko je vijeće utvrdilo, unatoč osnovi sumnje na temelju koje su tužitelji proveli istraga i podignuli optužnicu, kako u Kneževićevim postupcima nema kaznenog djela!

Poslali smo službeni upit i na adresu Suda kako bi potvrdio ove navode, a odgovor se očekuje tijekom dana.

Optužnica je podnesena sredinom listopada, a ovo je u njoj pisalo:

Općinski sud u Koprivnici

“Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Koprivnici optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1960.) zbog počinjenja kaznenog djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina iz čl. 158. st. 6. u vezi st. 2. Kaznenog zakona. (13. 10. 2020.). Optužnicom se 60-godišnjaka tereti da je počinio navedeno kazneno djelo 10. lipnja 2020. u Koprivnici na štetu 10-godišnjakinje.” – priopćili su tužitelji.

Kako smo doznali, neugodno iznenađeni, gotovo šokirani novonastalom situacijom u tom predmetu, tužitelji su najavili kako će se žaliti na odluku suda tako da će o njoj u žalbenom postupku razmatrati Županijski sud u Varaždinu.

Taj ugledni član naše zajednice, bivši gradski vijećnik, dugogodišnji predsjednik Mjesnog odbora Bakovčice, nekadašnji nogometni sudac, predsjednik društva Crnogaraca “Budva” iz Koprivnice, uhićen je u četvrtak 16. srpnja prošle godine o čemu smo izvijestili ovdje. Strašna optužba zgrozila je širu javnost, a Radovan Knežević je nakon uhićenja završio u istražnom zatvoru zbog utjecaja na svjedoke. O tome, okolnostima uhićenja i odjecima u javnosti također smo IZVIJESTILI.

Nakon završene istrage, Knežević je pušten na slobodu. Ispitani su bili svi svjedoci, a nakon što je pušten, oglasio je putem FACEBOOK-a.

Nije poznato koliko će žalbeni postupak na Županijskom sudu trajati, no kako sada stvari stoje, Radovan Knežević učinio je velik korak u dokazivanju svoje nevinosti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI