RANJEN U NOGU Očajna Ivana: Šetala sam sa psom, a susjed je iz čista mira iz puške pucao u njega

Samo mogu poručiti da imam dokaze kojima ću pobiti priču vlasnice japanske akite, a namjeravam i podnijeti privatnu tužbu protiv nje - kratko nam je kazao 48-godišnjak


Autor: podravski.hr — 18.01.2019. / 20:21 Aktualno

Japanska akita koja je ranjena u nogu

Psa pasmine japanska akita čija je vlasnica Ivana Radman iz Ferdinandovca kod Đurđevca zračnom puškom nastrijelio je 48-godišnji susjed. Nemili događaj Ivana je prijavila policiji koja je mjerodavnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu protiv 48-godišnjaka zbog namjernog ozljeđivanja psa.

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 48–godišnjak zračnom puškom nastrijelio psa koji je zadobio ozljede noge. Od osumnjičenika je oduzeta zračna puška – navode u županijskoj Policijskoj upravi.

Ivana Radman ispričala nam je svoju verziju nemilog događaja. U ponedjeljak navečer, kaže ona, bila je u šetnji sa svojim psom, a u trenutku kad je prolazila pokraj kuće 48-godišnjaka iz dvorišta je istrčao njegov pas.

– U strahu da me taj pas ne napadne pustila sam svog ljubimca s uzice. Nakon početnog režanja psi su se zbližili, a tad je iz kuće izašao 48-godišnjak. Nisam primijetila da u ruci druži zračnu pušku, a u jednom trenutku iz čista mira i sasvim bespotrebno ispalio je hitac prema mom psu – priča nam Ivana Radman.

Metak je srećom, dodaje ona, njenog psa pogodio u prednju nogu, a ne u tijelo. Odmah je svojeg psa odvezla u Veterinarsku stanicu u Virovitici te slučaj prijavila policiji.

– Veterinar je izvadio mom psu metak iz noge i prava je sreća da ozljeda nije teže prirode. Odlučila sam cijeli slučaj prijaviti policiji jer je 48-godišnjak bez razloga pucao na mog psa i vrlo lako ga je mogao ubiti – kaže Ivana Radman.

Kontaktirali smo i 48-godišnjaka koji je odbio komentirati nemili događaj zbog naputka policije da ne smije davati bilo kakve izjave o slučaju ranjavanja psa.

– Samo mogu poručiti da imam dokaze kojima ću pobiti priču vlasnice japanske akite, a namjeravam i podnijeti privatnu tužbu protiv nje – kratko nam je kazao 48-godišnjak.(db)

FOTO: DARKO IMBRIŠA