OČAJNA OBITELJ S ČETVERO DJECE: Zbog duga od 41.500 kuna kuća nam je na bubnju i ne znamo kako dalje

Pripadnik specijalne policije, hrvatski branitelj Đuro Zvonar zbog invalidnosti morao je u mirovinu i nakon toga počinju problemi jer nije mogao vraćati kredit


Autor: podravski.hr — 08.03.2013. / 13:59 Aktualno

SIGETEC, KOPRIVNICA – Đuro Zvonar (42), umirovljeni pripadnik specijalne policije i hrvatski branitelj iz Sigeca kod Koprivnice, ovih dana očekuje drugu javnu dražbu koja bi njega, suprugu i četvero djece mogla ostaviti bez krova nad glavom.
Zbog invalidnosti, 2002. godine morao je u mirovinu, a netom prije podigao je hipotekarni kredit za kuću u iznosu od 12.000 eura. Kako su se njegova primanja uvelike smanjila odlaskom u mirovinu, nakon kratkog vremena više nije bio u mogućnosti vraćati kredit. Kuća mu je ‘na bubnju’ bila već tri puta još 2010. godine. Do sada je Đuro banci u kojoj je uzeo kredit vratio ukupno 138.000 kuna, a zbog kamata dug je još 41.500 kuna. Banka mu je nudila nagodbu kojom su predlagali da im vrati 30.000 kuna kako bi zatvorili kredit i ‘brisali’ se s hipoteke.
– Na žalost, taj novac nemam i ne mogu ga uštedjeti još dugo. U šesteročlanoj obitelji jedino ja imam nekakva primanja, 3600 kuna koje dobivam tek od 2008. godine, a do tada sam dobivao upola manje. Supruga Marija i najstariji sin nezaposleni su, a dva mlađa sina i kćer još idu u školu. Došao sam do ruba i ne znam kako dalje – očajan je Zvonar.
Prva javna dražba u ponovljenom postupku održana je 15. veljače, no zainteresiranih kupaca nije bilo. Đuro se boji kako bi se na drugoj javnoj dražbi, koja bi se trebala održati vrlo brzo, mogao pojaviti kupac, što bi značilo da će on završiti na ulici.
Ogorčen je, kaže, na Upravu Podravke koja je već nekoliko puta u sličnim situacijama pomagala braniteljima, a njemu nisu ni odgovorili na upit.
– Poslao sam poruku Zvonimiru Mršiću, predsjedniku Uprave Podravke koji se nakon dugo vremena nije udostojao ni odgovoriti na moj e-mail, a po medijima se hvali kako je socijalno osjetljiva osoba. Očekivao sam od njega barem odgovor – zaključuje Zvonar.
Izvještava: Marko Murković