Očajna supruga: Zbog nasilnog susjeda prodali smo kuću i preselili se u grad, ali ni to nije pomoglo

Kako stoji u optužnici, prijetio je: "Ja ću se tebi za onih mojih 20.000 kuna osvetiti, najprije ću srediti tvoju djecu, onda ženu, na kraju ću i tebe, ali ti ćeš prvo gledati što ću ti ženi raditi"


Autor: podravski.hr — 28.01.2019. / 9:39 Crna kronika

Ilustracija / Prestrašeni je muškarac odmah nazvao policiju

Milan zvani Mišo (52) optužen je zbog novih prijetnji upućenih poznaniku i bivšem susjedu Vladi kojem je, kako stoji u optužnici, rekao: “Ja ću se tebi za onih mojih 20.000 kuna osvetiti, najprije ću srediti tvoju djecu, onda ženu, na kraju ću i tebe, ali ti ćeš prvo gledati što ću ti ženi raditi”.

Milan mu je i ranije ozbiljno prijetio, i to da će mu kuću dignuti u zrak, pa je prije par godina pravomoćno osuđen i morao je platiti 20.000 kuna. Vladina obitelj preselila se u grad jer to više nije mogla trpjeti.

– Upravo zbog njegovog nasilnog ponašanja i svakodnevnog uznemiravanja, još 2011. godine preselili smo se u novu kuću koju smo kupili u Virovitici u kojoj i danas živimo. U noćnim satima viđali smo Milanovo vozilo ispred naše kuće – svjedočila je potresena Vladina supruga.

Tijekom istrage Milan je porekao da bi lani u rujnu oko 09.30 sati u Virovitici prijetio bivšem susjedu Vladi.

– Nisam tog dana bio na tom mjestu, niti sam Vladi uputio te riječi. Nisam bio kriv ni prvi put kad su me osudili, ali Vlado ima veze u policiji i potplatili su svjedoke koji su svjedočili protiv mene – branio se Milan.

Vlado je pak naveo kako je tog dana bio u centru grada, a hodajući nogostupom ispred zgrade županije uočio je da mu u susret dolazi Milan koji ga je odmah počeo vrijeđati. Kad mu se, kaže, približio, rekao je: “Ja ću se tebi za onih mojih 20.000 kuna osvetiti, najprije ću srediti tvoju djecu, a onda ženu, a na kraju ću tebe, a ti ćeš gledati što ću ti ženi raditi”.

– Uplašio sam se jer mi je Milan i ranije ozbiljno prijetio. Krenuo sam odmah prema biciklu i sagnuo se kako bih otključao lokot, a Milan mi je prišao i upaljačem opekao nos i usta, zbog čega sam se refleksno trgnuo i povikao u strahu: “Šta radiš”?. On mi je rekao: “Vidjet ćeš ti”! Sjeo sam na bicikl i pobjegao, nakon čega sam mobitelom nazvao policiju – ispričao je prestrašeni Vlado.

Prema kaznenoj evidenciji, Milan je dosad nekoliko puta pravomoćno osuđivan. Prvo je u svibnju 2010. zbog kaznenog djela prijetnje osuđen na osam mjeseci uvjetno. Potom je, opet zbog prijetnje, u studenom 2012. godine osuđen na godinu dana uvjetnog zatvora. Na koncu, u lipnju 2017. osuđen je pravomoćno zbog nedopuštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, a dobio je šest mjeseci uvjetno.

Općinsko državno odvjetništvo ovaj put za Milana traži šest mjeseci bezuvjetnog zatvora, ali ako i bude osuđen ta bi se kazna mogla pretvoriti u rad za opće dobro. (rm)

FOTO: ILUSTRACIJA