Ocu iz naše županije prijeti 3 godine zatvora: Kći mu je bila gladna i bolesna, njega nije bilo briga

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općinski sud potvrdio je optužnicu protiv muškarca s područja Koprivničko-križevačke županije osumnjičenog za grubo zanemarivanje svoje kćeri. Kako su nas izvijestili tužitelji, okrivljeni muškarac tereti se za kazneno djelo povrede djetetovih prava zbog čega mu prijeti od jedne do tri godine bezuvjetnog zatvora.

Prema optužnici, okrivljeni je muškarac od 1. ožujka 2015. do 3. veljače 2017. u mjestu na području Podravine i Prigorja, “kao otac oštećenog djeteta, propustio djetetu osigurati primjerene stambene i higijenske uvjete jer su svi zajedno živjeli u jednoj prostoriji kuće koja je bila neuredna, bez uvedene vode i električne energije”.

Nesretna je kći, navodi se u optužnici, higijenu bila prisiljena održavati kupajući se kod prabake ili kod kuće tako da si je grijala vodu na peć. Osim toga, neodgovorni otac nije joj osigurao prostor za učenje i svjetlo u noćnim satima, nije joj pružao potrebnu pomoć oko izvršavanja školskih zadataka. Na informacije i roditeljske sastanke, navodi se u optužnici, uopće nije išao, nije joj osigurao redovitu ni pravilnu prehranu.

Zbog toga je nesretna djevojčica često bila gladna, a nije vodio ni brigu o njezinom dentalnom zdravlju tako da joj je gotovo na svim zubima bio prisutan karijes. Kći je zbog teške deformacije kralježnice morala nositi pojas, no otac nije ništa poduzeo kako bi ga kći nosila. Uza sve to, nerijetko se svađao s izvanbračnom suprugom u njenoj nazočnosti.

Zbog toga svega, Centar za socijalnu skrb dijete je oduzeo ocu, a djevojčica je smještena u udomiteljsku obitelj. Kako se navodi u rješenju suda, optužno vijeće optužnicu je potvrdilo na temelju dokaza koje su tužitelji priložili u kaznenom spisu, a to su među ostalim i izvješće osnovne škole koju djevojčica pohađa, dokumentacija Centra za socijalnu skrb, dostupni podaci ordinacije dentalne i obiteljske medicine te zapisnik i audio-video snimke ispitivanja okrivljenog oca. Kako je optužnica propisno sastavljena prema zakonu o kaznenom postupku, a postoji i osnovana sumnja da je okrivljeni otac počinio kazneno djelo koje mu je stavljeno na teret, sud je optužnicu potvrdio, tako da će neodgovorni otac uskoro pred sudom braniti svoju nevinost.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI