OD BICIKLA DO DRONA Šarolik je popis stvarčica koje ljudi bezglavo gube, a policija ih mora čuvati

Donedavno je u policijskom skladištu 'ležao' čak i motocikl koji je na kraju završio na komisijskoj prodaji


Autor: podravski.hr — 02.08.2018. / 16:04 Aktualno

PU KcKž/Netko je zagubio ovaj sportski bicikl

Zanimljivi predmeti nalaze se u rubrici Pronađeni predmeti na internetskim stranicama Koprivničke-križevačke policijske uprave. Najviše ima bicikala čiji se vlasnici još uvijek nisu javili nakon što su ih policajci pronašli ili su predani policiji na čuvanje. U rubrici Ostali predmeti ima podosta mobitela, jedan je tablet, no ističu se dva predmeta. Netko je izgubio dron i električni mjerni uređaj – ispitivač. Donedavno je u policijskom skladištu ‘ležao’ čak i motocikl koji je na kraju završio na komisijskoj prodaji.

 

Policija čuva i ovaj dron

…ali i ovaj crni tablet

 

Dijana Žagar, policijska službenica za informiranje, objasnila nam je kako u sjedištu policijske uprave i gradskim policijskim postajama postoje nalazni uredi u kojima se pohranjuju izgubljeni odnosno pronađeni predmeti, koje su pronašli građani ili sami policijski službenici. Kako bi što prije pronašli vlasnike čuvanih predmeta, od 2013. godine postoji i banner na internetskim stranicama tako da građani uvijek mogu zaviriti u pronađene stvari.

– U nalaznim uredima uglavnom se nalaze predmeti kao što su bicikli i mobiteli, no trenutno se nalazi tablet, dron i električni mjerni uređaj. Zakonski rok za čuvanje predmeta najmanje je godinu dana. Nakon isteka roka komisija Policijske uprave organizira javnu prodaju usmenim nadmetanjem – objasnila nam je Dijana Žagar. Otkrila nam je i nekoliko predmeta koji su bili zaista neobični za izgubiti. Policiji je tako na čuvanje bila povjerena pronađena vodena pumpa, pneumatski čekić, ali i agregat za struju.

 

Netko je pogubio detektor

…dok nekome fali mobitel

 

Zamolila je Dijana Žagar građane da u ime Policijske uprave posjete web-stranicu te klikom na banner na desnom stupcu stranice pogledaju predmete koji su trenutno na čuvanju na policiji.

– Građanin koji prepozna svoj bicikl ili neki drugi predmet treba se javiti u Policijsku upravu, odnosno postaju gdje se taj predmet vodi jer ispod fotografije svakog predmeta piše u kojoj se policijskoj postaji nalazi. Naravno, građanin mora i dokazati da je vlasnik, mora priložiti račun ili na određeni način dokazati da je to njegov predmet poput nekih posebnih obilježja koja taj predmet ima – zaključila je Dijana Žagar. (ke)