OD ČETVRTKA NA SLOBODI Damiru Polančecu oprostili 40 dana zatvora

Polančec je osuđen na 10 mjeseci zatvora nakon što je, prema pravomoćnoj presudi Županijskoga suda u Zagrebu, kao potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske od odvjetnika Petra Miletića naručio nepotrebnu studiju vrijednu pola milijuna kuna


Autor: podravski.hr — 30.06.2013. / 13:42 Crna kronika

ZAGREB – Kako izvještavaju Novi i Jutarnji list, bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec u četvrtak će izaći iz kaznionice u Turopolju. Uprava kaznionice, kako se navodi, oprostila mu je 40 dana zatvora pa će Polančec prije na slobodu.

Podsjetimo, Damir Polančec osuđen je na 10 mjeseci zatvora nakon što je, prema pravomoćnoj presudi Županijskoga suda u Zagrebu, kao potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske od odvjetnika Petra Miletića naručio studiju vrijednu pola milijuna kuna plaćenu proračunskim novcem zbog pokušaja rješavanja statusa radnika Borova u Vukovaru. Ta je studija, prema pravomoćnoj presudi, proglašena nepotrebnom.

Polančec je najprije bio osuđen na 15 mjeseci zatvora, ali mu je Vrhovni sud umanjio kazno uzevši mu kao olakotnu okolnost motiv zbog kojeg je prekršio zakon, to jest da je htio pomoći radnicima. Dosad je Polančec pravomoćno suđen u aferi Reflektori na godinu dana uvjetnog zatvora, a prvooptuženi je i u Aferi Spice, čije je suđenje u tijeku. (ke)

SNIMIO: Nikola Wolf