Od danas opet strogi nadzor policije u prometu na našim cestama

-Kako bi se spriječilo daljnje stradavanje osoba u prometnim nesrećama, posebice tijekom vikenda, Policijska uprava koprivničko-križevačka će od petka do ponedjeljka 15. studenoga 2021. godine provoditi pojačani nadzor prometa – navode u PU koprivničko-križevačkoj i dodaju kako će se tijekom predstojećeg vikenda provodit aktivnosti u sklopu pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača povodom „Martinja“.

-Postaja prometne policije Koprivnica i Policijska postaja Đurđevac tijekom vikenda provest će akcije nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača. Osim nadzor alkoholiziranosti vozača, intenzivirati će se i nadzor brzine kretanja vozila, poštivanja prednosti prolaska, korištenja sigurnosnog pojasa, prijevoza djece u vozilima, korištenja mobitela i ostalih najtežih prometnih prekršaja. Tijekom vikenda posebna pozornost će se posvetiti nadzoru mladih vozača, vozača bicikala i te nadzoru recidivista u činjenju prometnih prekršaja – dodaju u policiji.

Podsjećaju sve sudionike u prometu na nužnost poštivanje prednosti prolaska, prilagođavanje brzine kretanja vozila stanju i karakteristikama kolnika te frekvenciji prometa i vremenskim uvjetima, korištenje sigurnosnog pojasa i pravilan prijevoz djece u vozilima. Korištenje mobitela ili sličnih uređaja koji predstavljaju distrakciju, osim u slučaju hands-free uređaja, za vrijeme upravljanja vozilom nije dozvoljeno.

-Na vozače apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima na cesti. Za poseban oprez, poglavito prilikom vršenja radnji vozilom u prometu i prolaskom kroz raskrižja, molimo vozače starije životne dobi i mlade vozače – ističu.

Od 1. do 10. studenoga na području Policijske uprave koprivničko-križevačka zabilježeno je 18 prometnih nesreća od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. U nesrećama su četiri osobe lakše ozlijeđene. Najčešće vrste prometnih nesreća bile su sudar vozila iz suprotnih smjerova (8), bočni sudar (3), udar vozila u parkirano vozilo (4) i slijetanje vozila sa ceste (6). Najčešći uzroci događanja ovih prometnih nesreća bila je neprilagođena brzina (2), oduzimanje prednosti prolaska (2) i nepropisno kretanje kolnikom (6).  Mladi vozači izazvali su četiri prometne nesreće, a vozači pod utjecajem alkohola izazvali su pet prometnih nesreća.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI