Od danas se možete testirati na koronu u Koprivnici! Cijena pristupačna…

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije od danas je dostupna usluga serološkog testiranja na Covid-19 na vlastiti zahtjev.

-Test je namijenjen zdravim osobama koje žele utvrditi jesu li bile izložene korona virusu. Testiranje se provodi iz krvi, a test je visoke osjetljivosti (87,9 % za IgM i 97,2% za IgG) i specifičnosti (100% za IgM i IgG) – navode u županijskom Zavodu za javno zdravstvo.

Kako navode, serološkim testom utvrđuju prisutnost protutijela koja se razviju nakon kontakta s virusom i to: IgM protutijela koja se detektiraju u ranoj fazi zaraženosti sa SARS-CoV-2 virusom, sa i bez simptoma te IgG protutijela koja se detektiraju u kasnijoj fazi infekcije/bolesti, sa i bez simptoma.

Ističu kako su rezultati testa dobar pokazatelj izloženosti virusu i mogu poslužiti za detekciju osoba koje su se zarazile i oporavile od Covid-19, bez simptoma ili s minimalnim simptomima.

Za testiranje je potrebna prethodna najava na telefon 048 655 172, a prije testiranja potrebno je ispuniti priloženi obrazac.

Vađenje krvi i testiranje se obavlja u Službi za mikrobiologiju Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije (Željka Selingera 1 – ulaz u bolnicu s južne strane, od policije) radnim danom u jutarnjim satima.
Poželjno je da osoba koja pristupa testiranju bude natašte. Nalaz se podiže osobno ili se šalje na e-mail adresu u pravilu isti dan, a najkasnije 24 sata nakon testiranja – ističu i dodaju kako je cijena testiranja 250 kuna.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI