Od ponedjeljka opet online nastava, stručna praksa može se odrađivati

Učenici osnovnih škola od 1. do 4. razreda te učenici završnih razreda srednjih škola ostaju na nastavi uživo, a za sve ostale bit će organizirana nastava na daljinu, rekli su iz Županije.

“Uvjeren sam kako će ravnatelji uspješno organizirati nastavu prema dogovorenim modelima te još jednom pozivam sve dionike obrazovnog sustava i naše sugrađane na odgovorno ponašanje i pridržavanje svih epidemioloških mjera prevencije kako bi zaštitili zdravlje učenika, nastavnika i obitelji”, rekao je župan Darko Koren.

Ova odluka vrijedi nakon proljetnih praznika, odnosno za razdoblje od 12. do 16. travnja 2021. godine.

Nastava po modelu A, odnosno uživo u školi će biti organizirana za učenike osnovnih škola od 1. do 4. razreda kao i za učenike srednjih škola koji pohađaju završne razrede (treći, četvrti i peti završni).

Što se tiče pohađanja prakse, učenici srednjih škola koji su obvezni obavljati stručnu praksu mogu ju obavljati u školama i kod poslodavaca.

Nastava po modelu C, odnosno nastava na daljinu bit će organizirana za učenike osnovnih škola od 5. do 8. razreda, kao i za sve ostale učenike srednjih škola koji ne pohađaju završne razrede.

Županija je sukladno aktualnoj situaciji dala jednaku preporuku i školama kojima su osnivači gradovi kako bi se modeli nastave ujednačili te na taj način što efikasnije spriječilo širenje bolesti COVID-19,a doznajemo gradovi su prijedlog prihvatili. To znači da ovo pravila vrijede za sve škole u županiji, bez obzira tko je osnivač.

Rečeno je kako će se modeli nastave mijenjati ovisno o razvoju epidemiološke situacije, a o tome će svi biti pravovremeno obaviješteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI