Od ponedjeljka vlakovi ponovno voze, pogledajte kako i pod kojim uvjetima

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kako su izvijestili iz HŽ-a, od 11. svibnja uspostavlja se željeznički putnički prijevoz u unutarnjem prometu, te će vlakovi voziti sukladno voznom redu.

Navode kako će radnim danom voziti 642, subotom 379, a nedjeljom i neradnim danom 288 vlakova. Privremeno neće voziti manji broj vlakova u unutarnjem prometu, dio vlakova vozit će nedjeljom i neradnim danom, a dio vlakova vozit će na skraćenoj relaciji.

“Više informacija o tome možete pronaći na http://www.hzpp.hr/zeljeznicki-prijevoz-od-11-svibnja, a vozni red vlakova na https://prodaja.hzpp.hr.”, upozorvaju iz Željeznica te dodaju kako međunarodne linije i dalje ne rade.

“S obzirom na epidemiju i mjere zaštite molimo putnike da jednosmjerne i povratne karte kupuju on-line na https://prodaja.hzpp.hr ili putem mobilne aplikacije HŽPP karte.”, dodaju iz HŽ-a.  

Navode kako se, sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) u cilju smanjenja rizika od prenošenja bolesti COVID-19 putnicima preporučuje održavanje razmaka od najmanje jednog metra te korištenje zaštitnih maski i dezinfekcija ruku pri ulasku u vlak kako bi svi sudionici u prijevozu bili zaštićeni u najvećoj mogućoj mjeri.

“HŽPP je u vlakove i vagone postavio dozatore s dezinfekcijskim sredstvom te će putnici pri ulasku u vlak dezinficirati ruke. Također, sukladno preporukama HZJZ-a u vlakove i vagone postavljeni su plakati u cilju edukacije putnika o mjerama za suzbijanje širenja bolesti COVID-19 i preporukama vezanim uz korištenje željezničkog prijevoza, a HŽPP će provoditi mjere vezane uz čišćenje, prozračivanje i dezinfekciju putničkih prostora.”, priopćili su.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI