Od srijede novo Gradsko vijeće Križevaca, Rajnu nedostaju dva mandata za većinu

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Ove će se srijede u Velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima održati konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća, što će ujedno biti i prvo okupljanje novih gradskih vijećnika nakon lokalnih izbora. Na izborima je 19 vijećnika ostvarilo pravo na mandat, od čega je najviše, osam njih osvojila kandidacijska lista aktualnog gradonačelnika Marija Rajna. Osim njega kao nositelja, s njegove su liste izabrani i Mario Martinčević, Danijel Šaško, Miroslav Petračija, Igor Frbežar, Hrvoje Gužvinec, Štefica Wolf i Mirko Sokolić.

Tri mandata dobili su HDZ (Mato Devčić, Martina Zdilar Sertić, Goran Hrg), SDP (Marko Katanović, Valerija Golubić, Mateja Vrbek) i HDS (Ivica Švagelj, Denis Maksić, Marko Vrbanec), dok su dva mandata pripala listi Ivana Majdaka, a osim njega mandat je dobila Marijana Šatrak. Prema rezultatima, većinu će gotovo sigurno imati lista Marija Rajna, a tko će se naći u toj većini, još nije poznato. Kako smo doznali, pregovori još traju, a Rajnu su potrebna dva glasa kako bi formirao većinu pa će biti zanimljivo vidjeti tko će se prikloniti većini, a tko će biti oporba u narednom razdoblju.

Osim prisega, izbora za predsjednika i potpredsjednika Vijeća te formalnog dijela konstituirajuće sjednice na sjednici će se raspravljati i o nekoliko točaka dnevnog reda točnije njih četiri. Tako su predložene neke izmjene baze podataka o nerazvrstanim cestama u Gradu Križevcima, daje se suglasnost na opće uvjete usluge parkiranja Crtoradu koji je dobio koncesiju za naplatu parkiranja u Križevcima te suglasnost na izmjene i dopune statuta Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci.

Isto tako, potrebno je dati suglasnost Pučkom otvorenom učilištu Križevci za stjecanje imovine veće od 200.000 kuna, kao i Gradskom muzeju Križevci za stjecanje imovine veće od 50.000 kuna. Radi se o formalnosti jer su ove institucije dobile sredstva od Ministarstva kulture i medija koja će koristiti za vlastite potrebe. Tako će muzej sredstva koristiti za sanaciju vanjskog dijela zgrade, dok će Pučko otvoreno učilište opremati unutarnji prostor Velike dvorane Hrvatskog doma te obnavljati toranj u sklopu dvorane.

Foto: Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI