Od sutra nigdje bez COVID putovnice, ni na koncerte, svadbe, okupljanja…

Sutra, s 1. srpnja kreću nove epidemiološke mjere vezane uz COVID putovnice i to na razini čitave EU. Tako svi koji imaju taj dokument, na temelju procjepljivanja, negativnog testa ili preboljenja korone, moći će prisustvovati svim javnim okupljanjima, a ostali – Ne!

Pojednostavljeno, zabranjeno je održavanje bilo kakvih javnih okupljanja s više od 100 okupljenih, osim ako na njemu nisu pristuni svi oni s COVID putovnicama – pa zabrana ne vrijedi. Mogu trajati do ponoći, ili dulje ako tamo svi imaju putovnice. Dakle, za sva događanja na kojima su osobe s COVID putovnicama – epidemioloških mjera NEMA!

I dalje nema izražavanja sućuti na pogrebima, a uprave groblja obvezne su nadzirati pridržavanje protuepidemijskih mjera. Zabranjena je i prodaja alkoholnih pića od ponoći do šest sati ujutro, a u tom vremenu ne smiju raditi ugostiteljski objekti. Noćni klubovi mogu raditi bez ograničenja radnog vremena, ali samo na otvorenim prostorima i uz uvjet da je ulazak u njihove prostore dopušten samo osobama koje posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu.

Privatne svečanosti ograničene su na najviše 30 osoba. Dopušteno je održavanje svadbenih svečanosti s više od 30 osoba, uz obveznu dostavu obavijesti u kojoj se navodi mjesto, vrijeme i okvirni broj gostiju nadležnoj županijskoj službi civilne zaštite i to samo ako sve osobe koje će biti prisutne na svadbenoj svečanosti posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu što će na vratima provjeravati organizator svadbene svečanosti, a pritom je izuzeta zabrana rada od ponoći.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI