ODBROJAVANJE Naš Matija stigao na stadion: Bit će više od 10.000 Hrvata

Baš svi smo uvjereni u pobjedu Hrvatske, a osobno predviđam rezultat 3:1 za nas - kaže naš reporter


Autor: podravski.hr — 16.06.2018. / 19:35 Aktualno

Naš reporter s navijačkom ekipom

Odličnoj atmosferi koja vlada u Kalinjingradu, gdje hrvatska nogometna reprezentacija uskoro igra svoju prvu utakmicu na Mundijalu, s Nigerijom, i danas svjedoči naš novinar Matija Dolenec, koji se u ovim trenucima uputio na stadion na kojem će se, prema njegovoj procjeni, okupiti i više od 10.000 hrvatskih navijača. Kako kaže, jučer navečer i danas tijekom dana Kalinjingrad su preplavile crveno-bijele kockice i hrvatski jezik može se čuti na svakom koraku.
– Jučer navečer u nekoliko kafića u centru grada okupio se već pristojan broj naših navijača, a najviše njih počelo je pristizati danas tijekom dana. Atmosfera je odlična, prava navijačka i pozitivna u svakom smislu. Riječ ‘kaj’ kao da se udomaćila od jučer jer nas iz Podravine ima jako puno. Došli su nogometaši iz Imbriovca, drugi dio drnjanske ‘ekspedicije’, ima Koprivničanaca, Križevčana, Čakovčanaca, ali naravno i ljudi iz ostalih dijelova Hrvatske. Vidim da ima puno Hrvata koji žive u Njemačkoj – veli Matija koji je u Kalinjingrad sa svojom ekipom iz Drnja stigao već u četvrtak navečer.
– Jučer navečer i tijekom cijele noći gradom su se orile hrvatske pjesme, a kako se približava utakmica, sve se ori. Na stadion smo krenuli oko 17 sati, tamo ćemo se družiti zajedno s našim navijačima i naravno, navijati što glasnije i srčanije možemo. Baš svi smo uvjereni u pobjedu Hrvatske, a osobno predviđam rezultat 3:1 za nas – kazao je Matija.
Uz obilje slavlja, pjesme i ‘škicanja’ predivnih Ruskinja koje su, veli Matija, još ljepše uživo nego na slikama, naši Drnjanci uspjeli su obići nekoliko kalinjingradskih znamenitosti.
– Bili smo u katedrali Krista spasitelja, posjetili kipa Majci Rusiji, kupili suvenire i uvjerili se da je Kalinjingrad zaista vrlo zanimljiv grad. No, sada to sve više nije važno, sada krećemo na tribine gdje ćemo našu reprezentaciju ispratiti do sigurne pobjede – zaključio je Matija. (sm)