ODLAZAK LAVICE: Borila se za teško bolesnu kćer, a sad je i sama pokleknula pred teškom bolesti

Podravski list profile

Valentina Smoljanović, majka 15-godišnje Marijete Bugarin koja boluje od rijetkog Parry Rombergovog sindroma zbog kojeg je uspješno liječena u Americi izgubila je svoju životnu bitku. Kako upravo doznajemo Valentina je preminula u bolnici od teške i neizlječive bolesti. Iza sebe je ostavila šestero djece, sve školarce koji sada trebaju našu pomoć.

-Naša draga i brbljava Valentina Smoljanović više nije među nama, osim naravno u našim srcima. Pomagali smo kao grupa njoj i njezinoj dječici mnogo puta kad ju je pogodila ružna bolest. Nikad neću zaboraviti da nas je baš ona u svojoj neimaštini pozvala da sakupljamo za onu bolesnu baku s kojom je dijelila bolničku sobu. Tako smo se prvi put povezale i sprijateljile. Žao mi je neopisivo što više nije tu – nspisala je na društvenoj mreži njena prijateljica Dina Perković.

Naša heroina svim srcem borila se za liječenje svoje Marijete koja je u mladom životu prošla brojne operacije. Radi se o autoimunoj bolesti od koje na cijelom svijetu boluje tek 600-tinjak osoba, a usporedno s njom pojavile su se i druge tegobe. Kako bi joj se pomoglo brojni mediji i udruge organizirali su niz akcija, a između ostalog i pomogli joj da ode na skupo liječenje u Ameriku. Progresija bolesti nakon operacije je stala.

Marijeta s majkom Valentinom u svom domu

FOTO Arhiva

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI