Odlazi li jedini bolnički urolog? Dr. Dubravko Mišić: “Sve su opcije otvorene, privatno i poslovno”

Ravnatelj varaždinske bolnice Nenad Kudelić veli kako to ipak nije točno, a isto je kazao i dr. Mato Devčić, ravnatelj koprivničke bolnice


Autor: podravski.hr — 30.01.2019. / 8:49 Aktualno

Dr. Dubravko Mišić, jedini koprivnički urolog

Odlazi li ugledni liječnik dr. Dubravko Mišić, jedini urolog, iz koprivničke Opće bolnice u varaždinsku? To pitanje već danima kruži bolničkim kuloarima.

– Nemam komentara. Znam da se to priča, ali za tu priču znalo je prije pola grada, nego ja i moja obitelj – odgovorio nam je dr. Dubravko Mišić na naše izravno pitanje, a onda ipak dao naslutiti da se nešto tu „kuhalo“.

– Nije da kalkuliram ili nekoga ucjenjujem, ali s vremenom počneš razmišljati o vremenima u kojima živimo i što je najbolje za mene i moju obitelj. Još ništa nije odlučeno ni isključeno, sve su opcije otvorene, privatno i poslovno – kaže cijenjeni koprivnički liječnik.

Njegov eventualni odlazak, nema nikakve sumnje, bio bi velik udarac za bolnicu jer on je jedini urolog u Koprivničko-križevačkoj županiji. No, ravnatelj varaždinske bolnice Nenad Kudelić veli kako to ipak nije točno, a isto je kazao i dr. Mato Devčić, ravnatelj koprivničke Opće bolnice.

– Štoviše, radim na tome da se urološki odjel pojača, a vjerojatno će do toga doći angažmanom vanjskih suradnika kao što smo to učinili s anesteziolozima – ističe dr. Mato Devčić.

Neslužbeno doznajemo da je opcija odlaska dr. Mišića ovih tjedana ipak bila „na stolu“, no tijekom proteklih dana navodno su obavljene „konzultacije“ na relaciji urolog – ravnatelj te je dr. Mišić odlučio – zasad – ostati.

Što je točno dogovoreno na tim „konzultacijama“, nismo uspjeli doznati. (mi, hš)

FOTO: ARHIVA