Odlazi Mladen Gorupić: Zbog tuđe ljubavne afere Podravci ostaju bez omiljenog župnika

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Odlukom varaždinskog biskupa Bože Radoša, velečasni Mladen Gorupić odlazi iz župa Kalinovac nakon 22 godine i Budrovac nakon 27 godina, a novu će službu preuzeti u Svetom Martinu na Muri. Odlazak omiljenog župnika izazvao je negodovanje brojnih župljana koji su pokrenuli i peticiju kojom će od biskupa Bože Radoša zatražiti da ipak promijeni svoju odluku. Ni činjenica da su nedavno svećenici Đurđevačkog dekanata još jednom za dekana izabrali Mladena Gorupića nije promijenila odluku biskupa Radoša.  

– Sve nas je jučer, na nedjeljnoj misi, šokirala vijest da naš župnik Gorupić odlazi u drugu župu. Premještaji svećenika obavljaju se ljeti pa nas je ova odluka dodatno šokirala. Nećemo se olako s tim pomiriti i učinit ćemo sve u našoj moći da i dalje bude naš župnik – kažu nam vjernici iz Kalinovca i Budrovca.

I velečasni Gorupić emotivno je vezan za Kalinovac i Budrovac pa ni njega nije “razveselila” odluka biskupa Radoša.

– Moja je dužnost poštivati odluke biskupa i, bez obzira na to što neće biti lako nakon tolikih godina promijeniti sredinu, odlazim na novu službu – kratko je rekao Mladen Gorupić.

Neočekivane premještaje u svećeničkim službama izazvao je slučaj sad već bivšeg velečasnog Tihomira Ciglara koji je bio župnik u Nedelišću. On je u ljubavnoj aferi sa svojom kuharicom koja je ostala trudna pa je odlučio napustiti svećeničko zvanje i Nedelišće je tako ostalo bez župnika. Kako je posljednjih godina sve manje mladomisnika, biskup Radoš našao se na mukama i morao je promjene tražiti kroz preseljenja dugogodišnjih župnika.

Tako je Ivan Herceg, dosadašnji župnik u Svetom Martinu na Muri, premješten u Nedelišće, a na njegovo mjesto dolazi Mladen Gorupić. Novi župnik u Kalinovcu i Budrovcu bitće Ivica Gladoić, dosadašnji župnik u Kozarevcu, dok kozarevačku župu preuzima Nikica Posavi, dosadašnji kapelan u Sračincu. Oproštajne svete mise velečasnog Mladena Gorupića bit će služene u nedjelju u 9.30 sati u Budrovcu te u 11 sati u Kalinovcu.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI