Odlične vijesti: Država će nam dati 30 milijuna kuna za veliki projekt

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Projekt „Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji“ kojim će se rekonstruirati, dograditi i opremiti zgrade Obrtničke škole Koprivnica i partnerske ustanove Strukovne škole Đurđevac bit će sufinanciran bespovratnim sredstvima iz državnog proračuna u iznosu od čak trideset milijuna kuna.

Odluku o financiranju donijelo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije koje je projektni prijedlog, nakon provjere, ocijenilo najvišim ocjenama i u potpunosti prihvatljivim te mu dodijelilo maksimalan iznos. Ukupan iznos prihvatljivih troškova je 30.021.538 kuna, što znači da će svega 21.538 kuna sufinancirati korisnici, odnosno Obrtnička škola Koprivnica koja je i prijavitelj projekta s partnerima Koprivničko-križevačkom županijom i Strukovnom školom Đurđevac, a uz stručnu pomoć PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije.

– Centar će biti od velikog značaja za razvoj strukovnog obrazovanja, posebno u području elektrotehnike i računalstva u kojem želimo napraviti iskorak te obrazovati kadar koji će odmah po izlasku iz sustava biti spreman za tržište rada – napomenuo je zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu, i voditelj projekta Darko Masnec, dodao je da se priča oko Centra kompetentnosti sastoji od dva odvojena projekta, pa se uz tehnički dio, koji se odnosi na realizaciju i provođenje te uspostavu Centra, drugi dio odnosi na aktivnosti programa obrazovanja nastavnika i kurikuluma iz redovnog školskog procesa vrijedan 30,6 milijuna kuna, čime je ukupna vrijednost Centra gotovo 61 milijun kuna.

– U fazi smo izrade projektne dokumentacije zadogradnju Obrtničke škole Koprivnica i Strukovne škole Đurđevac. Nedavno smo ugovorili i u županijskoj upravi potpisali ugovore o izradi projektne dokumentacije u iznosu 600 tisuća kuna, a u idućoj fazi će se raspisati natječaj za nabavu te provesti radovi. U Obrtničkoj školi dogradit će se 1760 metara kvadratnih novog prostora za 16,5 milijuna kuna, dok će se u Strukovnoj školi dograditi 530 metara kvadratnih te adaptirati 326 metara kvadratnih postojeće zgrade za što će se utrošiti oko 6,1 milijun kuna. Još oko 5,5 milijuna kuna odnosi se na nabavu opreme te aktivnosti na upravljanju i vidljivosti projekta – pojasnio je pročelnik Masnec.  

Spomenuto provođenje postupka javne nabave za infrastrukturne radove prema projekcijama trebalo bi biti provedeno iduće godine s početkom ljeta, nakon čega će započeti i konkretni radovi.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Najava pojačanog nadzora prometa za vikend

Policijska uprava koprivničko – križevačka će tijekom vikenda, od  petka, 7. do ponedjeljka, 10. kolovoza provoditi pojačani nadzor prometa Pojačano će se nadzirati brzina kretanja

  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI