Odlične vijesti: Unijabeton gradi betonaru kod Koprivnice, zaposlit će 20 radnika

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Poduzeće Unijabeton iz Zagreba prošli je tjedan počelo s izgradnjom postrojenja betonare u poslovnoj zoni u Koprivničkom Ivancu. Prvi je to investitor u ivanečkoj poslovnoj zoni, inače vrlo povoljno pozicioniranoj, svega na korak do koprivničke poslovne zone Danica.

Iz Općine poručuju kako će radno mjesto u betonari pronaći 20-ak radnika, a očekuje se da će radovi završiti kroz dva mjeseca. Prema riječima općinskog načelnika Marija Švegovića, investicije Unijabetona u njihovu zonu ovom gradnjom neće stati jer je tvrtka uputila zahtjev Općinskom vijeću za kupnju dodatnih 5000 kvadrata zemljišta gdje misle napraviti trgovinu građevinskim materijalom.

Osim Unijabetona, svoju je parcelu u Koprivničkom Ivancu kupilo i poduzeće Bihor iz Botinovca, koje na gotovo 6000 kvadrata planira izgradnju poslovne hale za proizvodnu djelatnost strojarskih dijelova i zapošljavanje pet do 10 novih radnika. Oni bi s radovima krenuli krajem godine.

– Auto-Aktiv, koji je u studenom 2018. godine kupio 0,51 hektar, predao je dokumentaciju i oni bi također krajem godine mogli početi s gradnjom, a bave se servisom, prodajom i lakiranjem automobila – kaže Švegović.

Logistika Šurić u listopadu 2016. godine kupila je 0,86 hektara, ali od očekivane investicije zasad ništa; povratne informacije izvođača u Općinu zasad ne dolaze, ali pri kupnji je istaknuto kako je plan izgradnja radionice za popravak kamiona. Najveća površina, 9,93 hektara, prodana je poduzeću „E-two-energy proizvodnja“ u kolovozu 2011. godine, i to za izgradnju termoelektrane koja se, kako stvari stoje, neće ni graditi.

– Pregovaramo s još dvoje kupaca koji bi također gradili u našoj poslovnoj zoni. Nažalost, cijena je 60 kuna po kvadratu i propisala ju je država jer je uložila u infrastrukturu, pa Općina ne može ništa. No, možemo pomoći olakšicama, pa tako, ako se prebaci sjedište tvrtke u Koprivnički Ivanec, komunalna im je naknada prvu godinu 20 posto, drugu 30, itd. Tek petu godinu dolaze do stopostotnog iznosa. Parcela ima još dosta, za barem deset investitora po pet tisuća kvadrata – zaključio je Švegović. 

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI