Odluka donesena, ali još nije objavljena: je li čelnik županijskog SDP-a kriv za lažne putne naloge

Tijekom godina dvaput su proglašeni krivima, ali bi viši sudovi to poništavali i vraćali suđenje na početak. Treći put Općinski sud ih je nepravomoćno oslobodio


Autor: podravski.hr — 31.01.2019. / 8:13 Crna kronika

Mladen Kešer, kontroverzni predsjednik županijskog SDP-a

Županijski sud u Varaždinu prošli je tjedan odlučivao o žalbi Općinskog državnog odvjetništva na presudu kojom su načelnik Kalnika i šef županijskog SDP-a Mladen Kešer te Marijan Kepa, bivši šef općinske turističke zajednice, oslobođeni krivnje da su krivotvorili 30-ak putnih naloga i nezakonito si isplatili 17.000 kuna.

O tom slučaju naš portal je iscrpno izvijestio prošle godine, a tekst o tome možete pročitati OVDJE.

Kako nam je objasnio glasnogovornik suda Igor Pavlic, premda je odluku sutkinja donijela, javnost još ne može biti upoznata kakvu je odluku donijelo sudsko žalbeno vijeće.

– Premda je sjednica javna, objava će biti dostupna tek kada sudu prvog stupnja pošaljemo pisani otpravak presude – objasnio je sudac Igor Pavlic.

Kepa i Kešer teretili su se da su tijekom 2003. i 2004. godine kao ondašnji čelnici Nadzornog odbora turističke zajednice izdavali lažne naloge za službena putovanja u Split, Zagreb, Dubrovnik, Makarsku i druge gradove. Novac od tih naloga navodno su dobili Kepa, Kešer i jedna općinska službenica.

Tijekom godina dvaput su proglašeni krivima, ali bi viši sudovi to poništavali i vraćali suđenje na početak. Treći put Općinski sud ih je nepravomoćno oslobodio, a kakva će biti nova drugostupanjska odluka, znat će se otprilike kroz mjesec dana.

S obzirom da se Kešera i Kepu tereti za nezakonitosti koje su navodno počinjene još prije 14 godina, ostaje nejasno kako taj predmet već nije u zastari. (ke)

FOTO: NIKOLA WOLF