ODLUKA Odzvonilo neodgovornim vozačima: pauk i blokada kotača opet se vraćaju na ulice

Uskoro će se odrediti i prostor za depo odvezenih automobila


Autor: podravski.hr — 18.07.2018. / 9:13 Aktualno

Pauk se uskoro vraća na koprivničke ulice

Prošlo je godinu dana otkako je Komunalac od negdašnjeg koncesionara Koprivnica parkinga preuzeo upravljanje i naplatu za parkiranje u Koprivnici, a sada će se taj posao unaprijediti.
Komunalac je od gradske uprave zatražio odobrenje da u svoje djelatnosti upiše blokiranje i premještanje protupravno parkiranih automobila. Znači li to da u Koprivnicu uskoro ponovno dolazi takozvani pauk? U gradskom komunalnom poduzeću ne daju konkretan odgovor.
– Prema Gradu Koprivnici podnesen je prijedlog upisa nove djelatnosti – premještanje protupravno parkiranih i napuštenih motornih vozila. Nakon usvajanja te odluke upoznat ćemo javnost s modelom funkcioniranja sustava. Prioriteti su nam pješačke zone, prostor oko zebra, invalidska mjesta, autobusna stajališta, blizina škola i dječjih vrtića – kažu u javnom poduzeću.
No, kako domeću da će se uskoro odrediti i prostor za depo odvezenih automobila, može se naslutiti da pauk doista dolazi.
– Sustav funkcionira jako dobro, izuzetno smo zadovoljni, a u planu su nam i noviteti koji će dodatno unaprijediti postojeći sustav – kažu u Komunalcu ne govoreći o potankostima.
Također nismo uspjeli doznati u kakav će model blokiranja nepropisno parkiranih automobila uložiti te koliko će „teška“ biti čitava investicija. Prema neslužbenim informacijama, unaprijeđeni sustav parkiranja u Koprivnici nastupit će do konca godine. (hš)
FOTO: NIKOLA WOLF