Odobrena bespovratna sredstva za pomoćnike u nastavi

Ministarstvo obrazovanja je Gradu Koprivnici odobrilo bespovratna sredstva za pomoćnike u nastavi kroz projekt Odrastanje u jednakosti – Odjek IV. Vrijednost projekta je 1 milijun i 812 tisuća kuna, od čega iznos bespovratnih sredstava čini oko milijun i 540 tisuća.

Projektom je osigurano 40 pomoćnika u nastavi za 46 učenika s poteškoćama u razvoju u koprivničkim osnovnim školama.

Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s poteškoćama u razvoju u osnovnim školama te im osigurati potporu u nastavi kako bi se stvorili uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje.

Glavni korisnik sredstava je Grad Koprivnica, dok su projektni partneri koprivničke osnovne škole: Antun Nemčić Gostovinski, Braće Radić, Đuro Ester te Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce.

– Do sada je kroz taj projekt povučeno oko 11 milijuna i pol kuna sredstava, od čega je oko 9 milijuna kuna bespovratnih sredstava, dok s oko dva i pol milijuna kuna sudjeluje Grad Koprivnica. No, da ne gledamo stvar samo kroz novac, moramo istaknuti kako smo kao povratne informacije dobili da je projekt i više nego uspio i da su brojnim našim učenicima pomoćnici u nastavi puno značili za njihovo normalno obrazovanje i pripremu za sve ono što ih dalje čeka, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Ravnateljica Osnovne škole Đuro Ester Sanja Prelogović je u ime svih ravnatelja koprivičkih osnovnih škola koji su partneri u projektu izrazila zahvalnost te istaknula važnost ravnopravnosti sve djece u obrazovanju.

Foto: Krešo Puklavec

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI