Odrastao uz Dravu: “Promijenio sam posao pa imam više vremena za ribolov”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nikola Novak, poznati nogometni sudac porijeklom iz Prekodravlja, dosta često slobodno vrijeme koristi za ribolov. Odrastao je, kaže on, uz rijeku Dravu pa je ribolov njegov hobi od malih nogu.

– Promijenio sam posao pa sad imam puno više vremena za ribolov. Obožavam doći u svoj rodni kraj, a prilikom boravka u Prekodravlju neizostavan je i ribolov – kaže Nikola Novak.

Ribolov je, dodaje on, prava terapija za užurbanu svakodnevicu, a na rijeci Dravi u Ješkovu ima sve što treba za svoj hobi.

– Skoro uvijek sam u ribolovu sa svojim prijateljima iz djetinjstva. Za nas Prekodravce Ješkovo je prirodni biser bez kojeg nam je život nezamisliv – ističe Nikola Novak.

U ovoj godini, kaže Nikola, nije bilo previše ulova, no on se njima ni ne opterećuje. Najvažnije mu je da uz rijeku Dravu predahne od svakodnevice.

– U šali često kažem da se pravi ribiči ne hvale svojim ulovima. Ova godina ni za jednog ribiča na rijeci Dravi nije bila pretjerano uspješna – kaže Nikola Novak.

Sad je počeo loviti na sve popularniji “feder” i takav ribolov, naglašava on, puno je zanimljiviji od lova na varalicu ili mamac.

– Nedavno mi je jedan prijatelj pokazao taj “feder” odnosno svojevrsnu malu hranilicu pa sam došao isprobati kako to funkcionira. S tim stalno ima posla pa je takav ribolov puno dinamičniji – zaključio je Nikola Novak.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI