Održan Dan pobratimljenih općina Legrad i Őrtilos

Dan pobratimljenih općina koje graniče jedna s drugom održan je u subotu 13. studenog u mađarskom mjestu Őrtilos, odnosno kako je poznat s naše strane – Tiloš.

Nastavak je to suradnje Općine Legrad s mađarskim mjestom koje dijeli rijeka Drava, a koju njeguju od 1994. godine, kada su ponovno otvorili međugranični prijelaz.

Prošle i ove godine zbog epidemiološke situacije malogranični prijelazi nisu održani, pa je to nadoknađeno ovom prigodom. Podijeljena su javna priznanja, održana su predavanja na temu povijesne utvrde Novi Zrin, ali i suradnje ove dvije općine.

Susret je obilježen i nastupima folklornih skupina Drava neptanc grupe iz Zakanya i KUD-a Zrin iz Legrada, te nekoliko mađarskih šlager grupa. U 2013. godini potpisana je Povelja o bratimljenju dviju općina, a zajedno su provele i nekoliko EU projekata, među kojima valja istaknuti Legrad and Ortilos on bike, financiran iz programa IPA Hrvatska Mađarska.

Program je financiran sredstvima mađarske Vlade koja podupire suradnju pograničnih mjesta.

Foto: Općina Lagrad

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI