Održan kamp prijateljstva na Šoderici

Budući da Ronilački klub “Šoderica” posljednjih godina ima velik broj djece i mladih koji marljivo treniraju i postižu sjajne rezultate na natjecanjima, prošle godine rodila se ideja o kampu uz jezero Šoderica, a prostor ispred klupskog objekta je kao stvoren za to.
Tako je prošli tjedan za vrijeme produženog vikenda organiziran već treći kamp, ali ne samo za djecu, nego i za njihove roditelje, a i ostale članove kluba. Svi su oni sudjelovali u postavljanju šatora, pripremi hrane, pranju posuđa, roštiljanju…
– Uz redovni trening plivanja djeca su trenirala i pronalaženje orijentira u vodi pomoću kompasa, a uz obveze bilo je i puno zabave za velike i male. Igrala se odbojka na pijesku, mali nogomet, pikado, skrivača, a neki su se okušali i u karaokama. Najmlađi su učili plivati i roniti na dah, veslalo se, skakalo u vodu, a izlet do Drave rezultirao je plivanjem niz dravski rukavac što je jednako oduševilo djecu i roditelje. To je bio “spust za pamćenje” – kažu u Ronilačkom klubu Šoderica.
Posljednjeg dana organizirano je natjecanje u traženju orijentira u vodi, koje je završeno podjelom medalja natjecateljima.

– Unatoč višednevnom boravku u prirodi, svima se činilo prekratko. Bez obzira na razlike u godinama svi su uživali, stara prijateljstva su postala čvršća, nova su stvorena, a sjećanje na te trenutke zajedništva sigurno će svi pamtiti još dugo. U ovo pandemijsko vrijeme ti su trenuci dragocjeni – kažu organizatori.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI